Titlurile zilei

Regulament nou pentru taxiuri, la Aeroportul Iași. Măsuri dure pentru șoferi

Publicat: 17 ian. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Regulament nou pentru taxiuri la Aeroportul Iași. Măsuri dure pentru șoferi
Un nou regulament pentru taxiuri, la Aeroportul Iași, va intra în vigoare din luna februarie 2021, conform unei decizii luate de conducerea regiei și avizată în Consiliul de Administrație

Un nou regulament pentru taxiuri va fi impus la Aeroportul Iași. Toți șoferii de taxi care vor staționa la aerogara ieșeană vor fi nevoiți să respecte mai multe reguli. Cei care refuză cursele pe distanțe scurte ar putea să-și piardă acreditarea emisă de regia aeroportuară. Regulamentul va intra în vigoare din februarie 2022

Lovitură pentru șoferii mașinilor în regim taxi care staționează la Aeroportul Internațional Iași! Conducerea regiei aeroportuare a aprobat un nou regulament destinat celor care practică taximetria în zona respectivă.

Decizia a fost luată după ce mai mulți pasageri s-au plâns de faptul că unii șoferi de taxi refuză cursele pe distanțe ceva mai scurte și le preferă doar pe cele care ajung, în special, în zona metropolitană. Hotărârea privind impunerea noului regulament a fost inițiată în toamna anului trecut.

Ce prevede regulamentul pentru taxiurile de la Aeroportul Iași

Regulamentul pentru taxiurile de la Aeroportul Iași a fost luat în calcul și după consultări cu cei de la Camera Taximetriștilor. Pentru ca o mașină să staționeze la aerogară, va trebui achitată o taxă de 250 de lei pe lună. În plus, vor trebui respectate alte condiții.

„Pentru a putea participa la procedura de licitație în condiții egale și nediscriminatorii, prezentul regulament stabilește unele condiții care trebuie îndeplinite cumulativ, de către toate taxiurile agreate, respectiv de către conducătorii acestora. Trebuie să dețină autorizația taxi, în original, emisă de autoritatea competentă, să desfășoare activitatea în una dintre formele legale prezentate de lege. Trebuie să fie echipate cu dotările-standard și casetă cu lampă taxi”, se arată în noul regulament ce va fi aplicat taxiurilor de la Aeroportul Iași.

Reguli pentru taximetriștii ce „vânează” clienții de la aeroport

Pentru a putea obține licența, șoferii de taxi trebuie să respecte și alte reguli. Printre acestea, conducătorii auto nu trebuie să aibă reclamații de la pasageri sau angajați ai aeroportului legate de refuzul unor curse pe distanțe scurte.

„Mașina trebuie să dețină o instalație de aer condiționat, climatizare, încălzire, să aibă un portbagaj cu o capacitate minimă liberă de 500 de litri, iar autoturismele să nu fie mai vechi de 10 ani. Mașina trebuie să fie în stare tehnică bună, fără pierderi de ulei sau carburanți și echipată cu anvelope corespunzătoare anotimpului. Șoferul trebuie să prezinte o ținută corespunzătoare, de preferat sacou și cravată, un comportament civilizat față de pasageri, cât și față de pasageri, colegi și angajați ai aeroportului”, se mai arată în regulament.

Nu este pentru prima oară când a fost impusă o astfel de regulă, mai ales că unii șoferi de taxi au refuzat frecvent cursele pe distanțe scurte.

Câte mașini taxi vor fi acreditate la Aeroportul Iași

Noul regulament pentru taxiuri, la Aeroportul Iași, ar urma să intre în vigoare de luna viitoare. Vor fi acreditate 100 de autoturisme în regim taxi într-o primă etapă. Pe o mașină pot fi acreditați și 2 șoferi. Cei care nu respectă regulile își vor pierde acreditarea emisă de aeroport și nu vor mai putea staționa la aerogară.

„Regulamentul a fost aprobat în Consiliul de Administrație și prevede condiții clare legate de starea mașinilor, ținuta și modul de comportament al șoferilor. Va intra în aplicare de la 1 februarie 2022. Până atunci, vom face procedura de acreditare a taxiurilor și taximetriștilor. Vom acorda permise de acces atât pentru mașină, cât și pentru fiecare șofer”, a menționat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Conform noului regulament pentru taxiuri de la Aeroportul Iași, șoferii care nu sunt acreditați de aerogară pot aduce clienții, însă nu pot staționa mai mult de câteva minute în fața terminalelor.

Comentarii
  • niste disperati:….
    am luat un taxi din aeroport in tirgul cucului, ma intreaba daca avionul era plin , dupa aia ca el se grabeste, si la urma nu avea nici rest de la 50
    NISTE DISPERATI

    Data viitoare autobuzul sau rent a car
    zero probleme, zero stress

  • Sunt 100 de taxiuri autorizate care fac numai aeroportul ..ăștia stau și jecmanesc călătorii. Au făcut o mare prostie ca nu dau voie la toți.. au eliminat competiția ca să pună ei prețul cum vor.

Adauga un comentariu