Info Turism

Reguli de igiena in camera de hotel

Publicat: 27 feb. 2020

Reguli de igiena in camera de hotel. Atunci când vorbim de igiena în unitățile de primire nu contează daca te cazezi într-un super hotel de 5 stele sau într-unul de doua stele. Deoarece camerele sunt tranzitate de tot felul de oameni, au microbii lor care te pot îmbolnăvi. În rândurile de mai jos vă arătam câteva reguli de igiena pe care e bine să le pui în aplicare indiferent de camera în care stai.

Șervetele dezinfectante în bagaj

1. În primul rand, este bine să-ți iei în bagaj șervetele umede antibacteriene și o sticluță cu spirt. Daca nu ai așa ceva, cumpără-le de la cea mai apropiata farmacie.

2. Pune de-o parte cuvertura de pat. Chiar daca așternuturile sunt schimbate după fiecare client, cuvertura se spală mult mai rar, e plina de praf și de acarieni. Aseaz-o, fară s-o vanturi foarte tare, într-un sertar din șifonier.

3. Șterge cu șervetele dezinfectante telecomanda pe care au pus toți mana, clanțele și întrerupătoarele. De asemenea mai poți șterge umerașele și etajerele pe care iți vei pune hainele. Nu te speria, nu-ți cerem să te apuci acum să faci curățenie generala. Tot acest demers nu durează mai mult de 10 minute.

4. Nu te așeză pe colacul de la toaleta fară să-l dezinfectezi cu spirt. E bine să-l ai într-un pulverizator și să ștergi fiecare porțiune care intra în contact cu pielea ta.

5. Nu uita să ștergi bine și uscătorul de haine. De obicei, clienții precedenți și-au pus acolo la uscat prosoapele și costumele de baie cu care au venit de la plaja.

Reguli de igiena in camera de hotel. Microbi în aerul condiționat

6. Cei mai mulți microbi pot fi ascunși de aerul condiționat. Daca stai într-o camera răcoroasă și nu suferi de cald, mai bine îl tii închis. Cine știe de când nu au fost curățate filtrele. Cele care emana un miros ciudat, de umezeala și de mucegai, trebuie să stea închise.

7. Nici paharele de sticla nu prea e indicat să le folosești, chiar daca sunt acoperite cu o hârtie ce arata că au fost curățate. Cel mai indication este să-ți cumperi cattiva pagare de unica folosință.

8. Daca ai o mini-bucătărie, cu frigider, vesela, chiuveta, și aici trebuie să respecți niste norme elementare de igiena. Nu folosi buretele de spălat vase decât daca e nou, în “tiplă”. Chiar daca par curate, este bine să speli fiecare tacâm și farfurie înainte de a fi utilizate. Alimentele pe care le bagi în frigider e bine să fie acoperite cu o folie de protecție, sau în cutii închise ermetic.

9. Nu sta desculț prin camera, e strict necesar să-ți aduci de acasă o pereche de papuci cu care să umbli pe acolo.

10. Spală-te doar la dus. Este riscant să faci baie în cada.loading...

Adauga un comentariu