Prima pagină » Magazin » Reguli de urmat pentru a avea un magazin online cu profit!
Reguli de urmat pentru a avea un magazin online cu profit!

Reguli de urmat pentru a avea un magazin online cu profit!

04 apr. 2021, 07:31,
în Magazin

În zilele noastre, cei mai mulţi preferă să îşi cumpere produsele de care au nevoie prin intermediul internetului, în defavoarea magazinelor clasice, magazinelor fizice. Există nenumărate motive şi avantaje pentru care tot mai mulţi oameni optează pentru cumpărăturile online. Marea majoritate aleg să îşi achiziţioneze astfel produsele din lipsa de timp sau din cauza faptului că vor pierde mult prea mult timp până a ajunge la magazinele situate la zeci de kilometri, iar apoi având de îndurat şi o aglomeraţie de nedescris, mai ales dacă vorbim de zilele de weekend sau de zilele dinaintea unor sărbători.

Iar un magazin online pare a fi cea mai bună variantă, ţinând cont şi de faptul că în zilele noastre cei mai mulţi au acces la un calculator, smartphone şi la inernet. Iar, tocmai din acest motiv foarte mulţi tineri antreprenori au început să înregistreze profit în mediul online, tocmai deoarece au reuşti să urmeze un set de reguli stricte care le garantează găsirea de clienţi, dar şi înregistrarea de profit.

Tocmai deoarece am vorbit de regulile stricte ce ar trebui urmate pentru a avea un magazin online care să înregistreze profit şi să aibă foarte mulţi clienţi, mai jos vă vom enumera nu mai puţin de 5 reguli care să îţi garanteze profitul.

  1. În primul rând, pentru a avea succes, un astfel de magazin în mediul online trebui să fie cunoscut de clienţi, astfel că cea mai importantă regulă este reclama. Există puţine persoane ce dau de un magazin online bun după o simplă căutare pe Google, fără a vedea vreo reclamă pe undeva cu acest magazin. Aşadar, pentru început trebuie să faci o companie foarte bună de marketing pentru ca magazinul tău să crească şi să îţi aducă clienţi şi profit.
  2. Pentru a fi sigur că vei înregistra şi un oarecare profit pentru început, trebuie să ştii că vei fi nevoit să investeşti o oarecare sumă de bani. Însă nu trebuie să apelezi la un credit prin deja clasicele bănci comerciale, deoarece tu nu vei avea nevoie să achiţi salariile pentru angajaţi, dar nici să ridici sau să închiriezi vreun spaţiu pentru afacerea ta.

Aşadar, pentru creditele ceva mai mici, poţi apela la un credit printr-o instituţie financiară nebancară. Dacă nu ştii cum se aplică, sistemul de plată dar şi condiţiile pentru acordarea unui astfel de credit, imediat te vom lămuri.

În primul rând, condiţia generală pentru a putea obţine un astfel de credit nevoi personale printr-un IFN, este aceea de a înregistra un venit minim lunar de cel puţin 300 de lei. Odată ce ai trecut de această principală condiţie, te poţi gândi deja în ce vei investi banii pentru a-ţi face afacerea să sporească.

Important este să nu te arunci la prima ofertă de credit nebancar pe care o găseşti. În România există nu mai puţin de 12 instituţii financiare nebancare ce acordă astfel de credite, fiecare având anumite termeni şi condiţii, cât şi un plafon maxim de creditare. Este important să parcurgi oferta fiecărui IFN din România şi să o alegi pe cea care crezi că se pliază pe nevoile tale.

Ulterior, vei accesa website-ul respectivului IFN şi ve fi nevoit să completezi o aplicaţie care nu va dura mai mult de câteva minute. Pentru a completa acea aplicaţie online, va trebui să îţi completezi datele personale, un număr de telefon, o adresă de mail şi un cont bancar (dacă deţii), iar într-un final vei fi nevoit să încarci o fotografie cu un act de identitate valabil.

Odată ce ai completat această aplicaţie, o vei trimite către verificare, iar în maximum o zi, vei primi răspunsul. Dacă îndeplineşti principala condiţie de a înregistra un venit de cel puţin 300 de lei, cât şi dacă ai cel puţin 18 ani, nu trebuie să îţi faci griji vizazi de împrumutul tău, deoarece ai toate şansele ca acesta să fie aprobat.

Din moment ce verificarea fost făcută, iar creditul tău a fost aprobat, vei fi contactat atât pe mail cât şi telefonic de către un reprezentant al IFN-ului, pentru a stabili ultimele detalii, precum virarea banilor către tine. Îţi vor fi puse la dispoziţie nu mai puţin de 3 variante pentru ca banii să ajungă în posesia ta.

Varianta pe care o recomandăm pentru ca banii să ajungă la tine este aceea ca împrumutul să îţi fie virat direct în contul tău bancar. În acest caz, banii ar putea ajunge la tine în doar câteva minute, alteori vei fi nevoit să aştepţi şi câteva ore.

O altă varianta ca tu să intri în posesia banilor este aceea ca un angajat al respectivului IFN să se deplaseze până la domiciliul tău, spre a-ţi oferi împrumutul, într-un plic sigilat.

Cea de-a treia şi mai puţin recomandabilă variantă este aceea ca banii să fie trimişi către tine prin intermediul unei firme de curierat. În acest caz, ar putea dura până la 2 zile lucrătoare ca tu să intri în posesia banilor.

Iar, odată ce banii au ajuns la tine, mai ai de făcut doar două lucruri, ambele foarte importante. Primul este acela ca banii să fie investiţi în magazinul tău online, astfel încât numărul clienţilor să crească, iar profitul să sporească. Cheltuie banii chibzuit şi cu cap, astfel încât să se observe faptul că odată investiţi aceşti bani, profitul şi numărul de clienţi au crescut semnificativ.

Cel de-al doilea lucru foarte important pe care va trebui să îl faci, este acela să achiţi ratele şi împrumutul la timp, pentru a nu exista neplăceri. În cazul unui împrumut realizat printr-o instituţie financiară nebancară, cel mai important lucru este să achiţi ratele şi împrumutul la tmp. În caz contrar, te vei trezi cu dobânzi şi taxe, deoarece perioada de rambursare a expirat. În acest caz, vei ajunge să plăteşti o sumă foarte mare faţă de cea împrumutată iniţial, deoarece, se ştie faptul că IFN-urile aplică nişte dobânzi ceva mai mari decât în cazul creditelor obţinute prin băncile comerciale.

Odată ce te vei afunda în noi taxe şi dobânzi, îţi va fi mult mai greu să achiţi împrumutul, din moment ce nu l-ai achitat la perioada oportună. Iar, dacă prin cap îţi trece gândul de a nu mai achita împrumutul deloc, trebuie să ştii că aceasta ar fi cea mai proastă decizie.

Dacă vei alege să nu mai achiţi deloc împrumutul, vei fi înregistrat într-o bază proprie de date a IFN-urilor, iar tu nu vei mai putea să aplici vreodată pentru un astfel de credit nebancar, deoarece vei figura ca rău platnic în baza de date a IFN-urilor. Aşadar, cel mai important este să achiţi împrumutul, chiar şi mai târziu, cu cheltuieli mai mari, decât să nu îl achiţi deloc!

 

Însă, de o bună perioadă de timp, pe piaţa IFN-urilor din România, a apărut un nou credit nebancar, respectiv creditul cu 0 dobândă. După cum îi spune şi numele, acest credit are 0 dobândă. Nu îţi imagina că dobânda va fi 0 pe tot parcursul creditului, ci doar pentru primele 30 de zile. Probabil te gândeşti că vei avea de îndeplinit nişte condiţii ceva mai draconice de acordare şi eligibilitate, însă nu este adevărat. Vei avea de îndeplinit exact aceleaşi condiţii ca în cazul unui credit nebancar clasic, însă cu 0 dobândă.

Aceste IFN-uri au aceste oferte special pentru a atrage noi clienţi. Totodată, în cazul în care figurezi ca rău platnic în Biroul de Credit, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece acest credit cu 0 dobândă ţi se aplică şi ţie.

Se aplică exact ca în cazul unui împrumut nebancar clasic, deci procedura nu este deloc complicată sau schimbată. Odată ce ai ajuns în posesia banilor, trebuie să te gândeşti la achitarea creditului în cele 30 de zile, în caz contrar, după cele 30 de zile, ţi se va aplica o dobândă de 1-1.5% pe zi din suma total împrumutată, şi vei ajunge să returnezi o sumă destul de mare.

Tocmai din cauza acestor dobânzi destul de mari, împrumuturile nebancare sunt destinate pe perioade scurte şi medii de timp.

Aşadar, mai sus te-am învăţat cum să aplici pentru un împrumut nebancar rapid. Vei folosi împrumutul drept investiţie în noua ta afacere online pe care ai pornit-o. Îţi recomandăm să utilizezi banii în aşa fel încât numărul de clienţi să crească iar vânzările să urce şi ele tot mai mult.

 

  1. Reduceri. Cu toţii ştim că reducerile sau ofertele iau ochii tuturor. Cum într-un magazin clasic eşti tentat să adaugi destul de multe lucruri în coşul tău, lucruri la care nici nu te-ai gândit când ai plecat de acasă, în cazul unui magazin online nu mai există această şansă. În acest caz trebuie să încerci un tip diferit de câştigare a clienţilor, precum introducerea ofertelor de sezon, sau reducerile pentru un volum mai mare (de exemplu, cumperi 2 sau 3 produse la preţul unui singur produs)
  2. Pentru a putea deschide o afacere online de succes, vei avea nevoie de specialişti din toate punctele de vedere, astfel că ai nevoie de servicii online de top, vorbind aici de suportul tehnic, asistenţă arhitectură, design, găzduire web şi multe alte lucruri necesare unui website. În acest caz va trebui să consulţi unele forum-uri de specialitate pentru a vedea firmele recomandate din toate punctele de vedere, deoarece pentru început vei avea nevoie şi de un raport al serviciilor tip calitate-preţ destul de bun. Nu îţi permiţi să investeşti prea mari sume de bani din primele zile.
  3. Un potenţial client va avea nevoie de cât mai multe informaţii pentru a fi sigur de ceea ce cumpără, totodată aceste informaţii oferindu-i şi încredere în magazinul tău. Timpul nu este un element care să aibă o însemnătate prea mare în mediul online, astfel că recomandabil ar fi să treci cât mai multe informaţii despre produsele tale, despre modul de livrare, modul de plată, etc.

Aşadar, mai sus ţi-am enumerat toate informaţiile şi regulile necesare pentru a-ţi putea deschide o afacere online de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`