National

Reguli noi pentru intrarea în magazine! Intră doar cine are coș de cumpărături

Publicat: 07 apr. 2021
reguli noi intrarea magazine
Prefectul Capitalei a propus limitarea numărului de coșuri și cărucioare pentru a se evita crearea aglomerației în magazine

De curând au fost propuse reguli noi pentru intrarea în magazine, în contextul evitării aglomerației și reducerii riscului infectării cu COVID. Și aceasta deoarece în localitățile care se intră în cod roșu, programul magazinelor se scurtează, astfel că se creează aglomerație uneori. Iar prin aceste noi măsuri se încearcă tocmai evitarea unor astfel de situații.

Din momentul în care au fost impuse noi reguli pentru prevenirea răspândirii virusului, au apărut și anumite situații neplăcute. Având în vedere că în unele zone, cele sub cod roșu ori carantinate, programul magazinelor a fost redus cu până la cel mult trei ore. Așa se ajunge la situația în care clienții se îmbulzesc la cumpărături în timpul în care magazinele sunt deschise, ceea ce nu este deloc un lucru bun. Din acest motiv, autoritățile încearcă acum să găsească soluții pentru a evita aglomerația și a reduce riscul îmbolnăvirii.

Reguli noi pentru intrarea în magazine

În ultima vreme au fost semnalate din ce în ce mai multe situații în care magazinele au ajuns să fie tot mai aglomerate. Având în vedere că programul este limitat în multe zone din țară, oamenii merg să-și facă cumpărăturile atunci când au voie. Astfel, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a avut o întrevedere online cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine şi ai comercianţilor mici şi mijlocii, pentru a găsi o soluție în acest sens.

Prefectul a explicat că le-a cerut retailerilor să compare aglomerația de acum din magazine, cu cea de dinainte de restricțiile care impun închiderea magazinelor mai devreme, pe parcursul weekend-ului sau a întregii săptămâni. Mai mult, patronii de supermarketuri pot veni cu propuneri care, ulterior, vor fi analize și impuse dacă se dovedesc a fi utile.

„Vom avea de la ei propuneri, le-am cerut deja, am discutat cu dumnealor, le-am spus să analizeze situaţia din weekendul trecut faţă de celelalte sfârşituri de săptămână, când nu era programul redus, şi să vină, dacă constată că au fost comportamente diferite şi că s-au produs aglomerări, să propună nişte măsuri şi să vedem cum putem să-i ajutăm să respecte regulile care sunt deja impuse, respectiv 7 metri pătraţi pe client în marile magazine şi acea distanţare de 2 metri între clienţi în micile magazine”, a precizat prefectul Alin Stoica.

Câte coșuri de cumpărături, atâția clienți

În toate magazinele, pe lângă dezinfectarea corectă a acestora, purtarea măștii de proteție corect atât din partea angajaților, cât și a clienților, principala ideea este respectarea distanțării sociale necesare. În acest sens, prefectul a venit cu o propunere inedită, prezentată și la ședința de azi.

Prefectul Alin Stoica a propus ca fiecare magazin să calculeze câte persoane pot fi înăuntru în același timp și să pună la dispoziție un număr strict de coșuri de cumpărături. Astfel, când nu mai sunt cărucioare, oamenii să aștepte până când se eliberează. În așa fel, nu se va mai forma aglomerația și se va ține cont și de distanțarea socială.

„În momentul în care se termină, nu mai au acces clienții în magazin, până în momentul în care încep să iasă. Când ies, se eliberează coșul și pe măsura ce se eliberează coșuri pot intra clienți. În felul acesta asiguri acel număr de clienți optim pe magazin, în așa fel încât să nu se creeze aglomerare. Este o măsură foarte bună pentru magazinele medii care nu își permit să plătească un om care să stea să numere clienții și atunci îi eliberăm și pe dumnealor de o sarcină. Nu le dăm o sarcina pecuniară în plus. Asigurăm numărul de clienți”, a declarat prefectul.

Alin Stoica a explicat că această măsură este o soluție bună în ceea ce privește aplicarea de reguli noi pentru intrarea în magazine.

Comentarii
  • Minunat. Ceausescu ar avea de invatat de la voi.
    Prefect USR de Bucuresti ia masuri pe care nici comunistii nu au indraznit sa le ia.
    Sefuletul USR la Garda de Mediu Bucuresti a gasit marii poluatori: semineele si sobele.
    Bravo tata,va aratati „competentele” fara echivoc.

Adauga un comentariu