Actualitate

Remanierea Guvernului Cîțu nu va fi votată de Partidul Social Democrat – VIDEO

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Remanierea Guvernului Cîțu nu va fi votată de Partidul Social Democrat - VIDEO
Prim vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, dorește creșterea salariului minim pe economie și a pensiilor

Conducerea centrală a PSD a decis, marți, să voteze în Parlament împotriva unei remanieri guvernamentale dacă se schimbă structura politică a Guvernului (dacă în locul miniștrilor USR PLUS vor fi propuși miniștri PNL sau UDMR)

„Am luat act de faptul că s-au dat doar aceste 7 demisii ceea ce într-un final într-o logică normală ar trebui să ducă la următorul lucru – dl Citu trebuie să vină în Parlament la vot, iar atunci o spun cât se poate de sigur, ca PSD va vota împotriva acestui nou Guvern. Altfel, faţă de tot ce am comunicat în aceste zile, PSD rămâne consecvent, moţiunea alianţei USR PLUS – AUR este o jignire, este o moţiune care spune doar ca premierul Citu e rău şi nu a respectat protocolul”, a anunţat Sorin Grindeanu, la finalul şedinţei.

PSD nu crede în demisiile USR PLUS

Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă ia în calcul să participe la plenul în care se va citi moțiunea de cenzură, după ce Ludovic Orban a anunțat că ia în calcul să convoace plenul în acest sens.

„Mi-e foarte greu să mă iau după declarațiile unui tip Orban. O să vedem în momentul în care acest lucru se întâmplă. În acest moment știu un sigur lucru: că la Cotroceni e o întâlnire între Iohannis și Barna. Știu că există doar 7 demisii, nu ia multe a acestor ipocriți de la USR și că acele demisii nu au fost încă acceptate, nu au intrat pe circuit. Cîțu nu le-a acceptat. nu a numit înlocuitori ca să intrăm în făgașul normal”, a declarat Grindeanu.

Acesta a spus că PSD nu vrea să intre în „circ”.

Sorin Grindeanu, despre premierul Florin Cîțu

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, susține că premierul Florin Cîțu e rupt de realitatea din țară și că nu e exclus ca după moțiunea de cenzură AUR și USR să decidă să guverneze împreună.

„Premierul Cîțu cu fiecare zi care trece e tot mai  rupt de realitatea din România. Indiferent de ce scenariu luăm în calcul. Să fie clar. V-am spus că încercăm să facem ședințe de Birou Politic Național cu o frecvență mare pentru că eveninentele politice ne împing la asta. Noi discutăm între noi. PSD nu e un partid în care nu spui ce crezi.  Îi așteptăm la discuții cu noi. Mă gândesc că dacă sunt așa de siguri de moțiunea cu AUR vor veni și cu un guvern USR – AUR. Vă mai miră ceva? Nu ne puneți pe noi să judecăm meciul dintre PNL și USR. Eu nu sunt membru CCR, să sesizeze CCR, e o Constituție „, a declarat Sorin Grindeanu.

Adauga un comentariu