BZI LIVE

LIVE VIDEO – Remember Istoric! Despre fenomenul care este cunoscut sub numele de ”Revoluția Română” care a început la Iași, pe 14 decembrie 1989, într-un dialog special la ”Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE alături de Cassian Maria Spiridon, unul din liderii acțiunii respectiv președinte al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași – FOTO

Publicat: 19 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Despre fenomenul care este cunoscut sub numele de ”Revoluția Română” care a început la Iași, pe 14 decembrie 1989, într-un dialog special la ”Dezbaterea Zilei” – BZI LIVE programat marți, 20 decembrie 2022, ora 9.00 alături de Cassian Maria Spiridon, unul din liderii acțiunii respectiv președinte al Uniunii Scriitorilor din România (USR), Filiala Iași. Ca date istorice, de reliefat că momentul istoric cunoscut sub numele de ”Revoluția Română” a început la Iași, pe 14 decembrie 1989 și nu două zile mai târziu, la Timișoara, susțin mai mulți istorici, în timp ce alții contestă.

Situația rămâne controversată și după 33 de ani Conform propriilor mărturii, mai mulți ieșeni, în frunte cu Ștefan Prutianu de la Combinatul de Utilaj Greu (CUG), colegul său Cassian Maria Spiridon, Vasile Vicol, frații Vasile și Emilian Stoica, precum și Titi Iacob, au pus la cale o demonstrație împotriva regimului condus de Nicolae Ceaușescu. Cassian Maria Spiridon (n. 9 aprilie 1950, Iași) este un poet, eseist, director și editor, revoluționar român, organizator și participant la mișcarea revoluționară conspirativă de la Iași, din 14 decembrie 1989. Așadar, o ediție-dialog ”Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE din seria ”Dosarele Istoriei” ce merită a fi urmărită.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu