National

Renate Weber a dezvăluit că toate pensiile speciale pot fi desființate, inclusiv cele ale militarilor

Publicat: 03 mart. 2021
Renate Weber îmbrăcată în alb și negru
Renate Weber, Avocatul Poporului

Miercuri seara, 3 martie 2021, Renate Weber, Avocatul Poporului, a dezvăluit că toate pensiile speciale pot fi desființate, inclusiv cele ale militarilor și cele ale celor din SRI. Acest lucru se poate întâmpla doar prin voința parlamentarilor, pentru că CCR arată că doar cele ale magistraților sunt constituționale.

Mai mulți lideri PNL, foști parlamentari, au sunat-o pe Renate Weber ca să conteste la CCR legea dată de coaliția guvernamentală, după ce parlamentarii au votat eliminarea pensiilor speciale .

”Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Eu, de când sunt în funcția asta, nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. M-au sunat să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. Chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă dacă că nu am motiv de neconstituționalitate.

Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu.

Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare celelalte categorii: la SRI, la toate celelalte.”, a spus Renate Weber la TVR 1, în emisiunea România9, realizată de Ionuț Cristache.

Adauga un comentariu