Local

Restaurantul Țăpușa se vinde cu jumătate de milion de lei. Afacerea fostului viceprimar din Hârlău, cercetat de DNA, este executată silit de bănci și oferită la jumătate de preț

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Restaurantul Țăpușa se vinde cu jumătate de milion de lei. Afacerea fostului viceprimar din Hârlău cercetat de DNA este executată silit de bănci și oferită la jumătate de preț
Restaurantul Țăpușa, controlat de soția fostului viceprimar din Hârlău, este vândut cu jumătate de milion de lei

Cunoscutul restaurant Țăpușa din Hârlău este oferit la vânzare cu o jumătate de milion de lei. Afacerea controlată de Maria și Florin Țăpușă, fostul viceprimar din Hârlău cercetat de DNA într-un dosar de abuz în serviciu, a fost executată silit de băncile comerciale și este oferită la jumătate de preț. S-a ajuns în această situație din cauza unor datorii neachitate către Claret Euro Credit IFN și TBI Leasing IFN, restaurantul familiei Țăpușă fiind estimat inițial la peste un milion de lei

Cunoscutul restaurant Țăpușa din zona Hârlău este scos la vânzare cu o jumătate de milion de lei. Afacerea a fost controlată de Maria și Florin Țăpușă, fostul viceprimar din Hârlău, și a fost executată silit de băncile comerciale, care au redus prețul de vânzare la jumătate. Claret Euro Credit IFN și TBI Leasing IFN sunt instituțiile bancare care au oferit împrumuturi familiei Țăpușă și care nu au mai fost achitate. Evaluat inițial la 1.094.390 lei, restaurantul care a fost executat silit este oferit acum cu 547.195 de lei. Restaurantul are suprafața utilă de 532,19 mp, iar construcția este edificată pe suprafața totală de teren de 386 mp, terenul aflându-se în proprietatea Orașului Hârlau, fiind concesionat. Licitația a fost fixată pe data de 10 septembrie 2020.

Maria Țăpușă nu a plătit împrumuturile către bănci

Afacerea restaurantului Țăpușa din centrul orașului Hârlău este pe numele Mariei Țăpușă. Aceasta a accesat credite Claret Euro Credit IFN și TBI Leasing IFN pentru dezvoltarea afacerii, însă nu a plătit datoriile, motiv pentru care s-a trecut la executarea silită. Fostul viceprimar Florin Țăpușă a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat printre altele și de faptul că, din postura de angajat al Primăriei Hârlău, a fost și administrator la societăți comerciale și s-a implicat direct în afacerea cu restaurantul.

„Florin Țăpușă, viceprimar al orașului Hârlău, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană”, după cum se arată în rechizitoriul DNA.

Condamnat inițial la 2 ani și 6 luni de închisoare, acesta a fost achitat în cele din urmă într-o sentință dată la începutul anului 2020 de magistrații de la Tribunalul Iași.
De precizat și faptul că Maria Țăpușă este principala denunțătoare a ex-procurorului Ghenadie Ciobanu, care a fost șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Afacerea fostului viceprimar din Hârlău

În anul 2014, un dosar instrumentat de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție Iași (DNA) paraliza Hârlăul, lăsându-l fără primar, viceprimar și șef al Poliției. Constantin Cernescu, Florin Țăpusă și Dumitru Simionescu erau trimiși în judecată într-un dosar pornit de la un denunț al unui om de afaceri din Hărlău, împotriva lui Ioan Amariei, fostul șef al Ocolului Silvic Hârlău. Aceștia au acuzat mai departe că tot scandalul a plecat de la denunțarea unei fabrici clandestine de alcool din zona Hărlău despre care știa fostul prim-procuror Ciobanu Ghenadie.

Adauga un comentariu