Actualitate

Restricții de călătorie pentru români în Austria. Cauza este număr mare de cazuri de COVID-19

Publicat: 08 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Restricții de călătorie pentru români în Austria. Cauza este număr mare de cazuri de COVID-19
Restricții de călătorie pentru români în Austria. Cauza este număr mare de cazuri de COVID-19

Restricții de călătorie pentru români în Austria. Oficialii de la Viena au emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Anunţul a fost făcut astăzi de guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters.

Astfel, românii, bulgarii și moldovenii pot merge în Austria doar dacă sunt plasați timp de două săptămâni în carantină. Persoanele care vin din aceste țări pot să facă dovada unui test negativ la COVID-19 au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, cancelarul Austriei și minsitrul de externe au precizat că vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari.

Restricții de călătorie pentru români: Ce țări nu-i primesc pe români

Mai multe țări au decis fie să nu îi mai primească pe turiștii români deloc, menținându-și deocamdată granițele închise, fie le pun unele condiții. Unele state îi obligă să stea 14 zile în carantină sau izolare, iar alte impun alte condiții.

Măsurile cele mai dure au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, acre au decis să nu acceptul intarrea pe teritoriul lor a cetățenilor români. Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

În ceea ce privește Marea britanie, Guvernul de la Londra a decis să nu includă Românai pe lista celor 59 de țări consideate cu risc redus. Astfel românii care merg în Regat după data de 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

Unde puteți merge fără a avea impuse condiții de izolare

Românii care se întorc din Grecia, Italia, Spania sau Belgia sunt scutiți de izolare, după ce Guvernul a actualizat lista „țărilor verzi”. Aceste țări sunt cele din care românii și alți cetățeni pot să vină în România fără nicio restricție. Sunt 33 de astfel de țări, iar lista se va actualiza permanent. Există însă și un revers al medaliei: românii primesc restricții de călătorie din partea a tot mai multe state, consecință a numărului în creștere de infectări cu coronavirus înregistrat în ultima perioadă în România.

În acest moment, pe continent mai sunt doar 3 ţări care au o rată a infecţiilor mai mare decât România: Suedia, Portugalia şi Luxemburg. Oricine vine din aceste ţări în România i se va recomanda să intre în izolare la domiciliu sau carantină pentru 14 zile. Noua hartă ne arată şi că două ţări importante în care trăiesc foarte mulţi romani, Spania şi Marea Britanie, au fost trecute pe lista verde ceea ce înseamnă că vor putea fi reluate şi zborurile din România către aceste destinaţii.

Lista „țărilor verzi“ a fost întocmită respectând recomandarea Comisiei Europene privind stabilirea unui criteriu epidemiologic unic la nivel european, adică media din ultimele 14 zile a numărului de noi îmbolnăviri raportată la o sută de mii de locuitori.

În funcţie de acest criteriu, ţările cu cea mai mică rată de noi îmbolnăviri în ultimele două săptămâni au fost Liechtenstein care nu a mai raportat niciun caz, dar şi Letonia sau Ungaria cu o medie foarte mică. La capătul celălalt al clasamentului, cu cele mai multe îmbolnăviri în ultimele 14 zile sunt Suedia, Portugalia, Luxembourg şi apoi România.

Adauga un comentariu