Actualitate

Restricții noi în Capitală: Păcănelele și cazinourile vor fi închise!

Publicat: 07 oct. 2020
bărbat la păcănele
Păcănenele și cazinourile vor fi închise în Capitală

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat noi restricții în Capitală. Sunt vizate printre altele păcănenele și cazinourile, care vor fi închise. Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Astfel, se interzice activitătea în baruri, cluburi, discoteci. Se închide activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazonouri, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanţare şi a măsurilor de siguranţă sanitară.

Restricții noi în Capitală: Reducerea perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ, unde este obligatorie purtarea măștii, de la 100 metri la 50 metri

Se dispune, de asemenea, reducerea perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ de la 100 metri la 50 metri, distanţa care va fi calculată de la poarta de acces în unitatea de învăţământ.

„A doua hotărâre este o hotărâre de modificare. Și anume, au fost sesizări de la cetățeni care stau foarte aproape de școli. Ne-am gândit și la copilași și la părinții lor, totuși distanța de 100 de metri e mult prea mare, ei pot să aplice masca pe nas și gură, la o distanță mai mică. Drept urmare, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri”, a spus Cojanu.

De asemenea, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis, după o propunere, închiderea sălilor de jocuri de noroc și a cazinourilor pe raza municipiului București, dată fiind situația actuală.

„După propunerea a doi membri din Comitet, interzicerea jocurilor de noroc și cazinourilor pe raza municipiului București. S-a emis această propunere, cu amendamentul că nu sunt interzise pariurile și loteriile cu bilet”, a declarat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Restricțiile COVID-19 s-ar putea extinde în Ilfov

Direcția de Sănătate Publică Ilfov ar putea dispune, miercuri, 7 octombrie 2020, restricții similare celor din București, după ce în mai multe localități satelit, precum Berceni, Brănești și chiar Voluntari s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest condiții, e posibil să se închidă restaurantele și barurile în interior, precum și impunerea obligativității purtării măștii la mai puțin de 100 de metri de școli.

Conform documentului de la DSP Ilfov și obținut de edupedu.ro, în mai multe localități din Ilfov a fost depășit indicele de 1,5 cazuri la mia de locuitori. Pe listă se află Berceni, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Corbeanca sau Voluntari.

În speță, Direcția de Sănătate Publică a județului propune și interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente. Iar la cele care au loc în restaurant și cafenele nu trebuie să participe mai mult de 50 de persoane. De asemenea, propusă și interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în spațiu deschis.

12.000 de restaurante se închid, de miercuri, în Capitală

Dragoș Petrescu, președintele HORA, organizația patronală din industria ospitalității, a declarat, marți seară, 6 octombrie 2020, că în urma restricțiilor transmise mai devreme în cursul zilei de autorități, 12.000 de restaurante și cafenele urmează să tragă obloanele începând de miercuri.

„Vom trimite Guvernului doleanțele noastre și vom decide ce vom face în continuare dacă nu ajungem la un rezultat comun”, a spus el, adăugând că eventualele proteste ale lucrătorilor și patronilor din industrie, anunțate neoficial, reprezintă „inițiative individuale”.

Comentarii
Adauga un comentariu