Actualitate

Restricțiile de circulație sunt ridicate temporar cu ocazia alegerilor parlamentare. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, șeful DSU

Publicat: 04 dec. 2020
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Restricţiile de circulaţie se ridică temporar cu ocazia alegerilor parlamentare. Astfel, persoanele cu drept de vot vor putea circula fără restricții începând cu ora 5 a.m. a zilei de duminică, 6 decembrie, până la ora 1 a.m. a zilei de luni, 7 decembrie.

Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Hotărârea CNSU a fost aprobată şi în cadrul ei sunt două măsuri principale: una în privinţa pieţelor închise, care vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, ANSVA şi ministrului Lucrărilor Publice în privinţa măsurilor de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor.

A doua măsură este pentru ziua votului. Pentru toţi cetăţenii cu drept de vot există libertate de mişcare între ora 5,00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 1,00 dimineaţa în data de 7 decembrie”, a spus Arafat, vineri, înaintea şedinţei de guvern.

Potrivit acestuia, în situaţia prelungirii votului până la miezul nopţii, se mai acordă o oră după închiderea urnelor, pentru ca votanţii să poată ajunge acasă.

Ridicarea temporară a restricţiilor de circulaţie nu se aplică persoanelor izolate și carantinate la domiciliu sau în altă locație.

Candidaţii, membrii Birourilor Electorale şi alte persoane implicate în procesul electoral pot circula şi după ora 1 noaptea

O altă prevedere adoptată se referă la membrii birourilor electorale, la personalul tehnic auxiliar, la candidați și la persoanele acreditate și al oricăror alte persoane implicate în organizarea alegerilor. Aici sunt incluși și observatorii şi persoanele care le asigură transportul. Acestora li se va permite circulația inclusiv între orele 1 şi 5 dimineața.

„Le va fi permisă circulația, dar în baza unei dovezi prin care să dovedească calitatea lor, fie că sunt membri ai birourilor electorale, fie că sunt observatori, fie că sunt personal tehnic sau personal auxiliar. Asta înseamnă că între orele 1 și 5 dimineața, în ziua de 7 decembrie, persoanele respective pot circula liber, cu condiția să poată proba, dacă sunt întrebate calitatea lor în relația cu procesul electoral”, a explicat Raed Arafat.

Adauga un comentariu