Actualitate

Restructurarea Guvernului pentru starea de alertă, sugestia PSD: „Nu există viceprim-ministru pentru securitate naţională”

Publicat: 04 mai 2020

Senatorul PSD Titus Corlățean, vicepreședinte al Senatului, a declarat luni, 4 mai, că legea privind starea de alertă prevede obligativitatea existenței unui viceprim-ministru pentru securitate naţională, funcție care nu există în Guvernul Ludovic Orban. „Aici va trebui să găsească guvernanţii o soluţie juridică foarte corectă pentru ca toate actele ar putea fi lovite de nulitate”, a declarat Corlățean.

Senatorul a indicat că variantă restructurarea Guvernului care se poate face doar prin vot în Parlament. Guvernul Ludovic Orban are un viceprim-ministru, pe Raluca Ţurcan, dar fără un portofoliu arondat.

ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 21 din 15 aprilie 2004 (*actualizată*)

„ (…)

Articolul 8^1

1) În vederea planificării strategice, a monitorizării permanente şi evaluării factorilor de risc, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor, precum şi pentru coordonarea gestionării situaţiilor de urgenţă determinate de tipurile de risc stabilite prin hotărâre a Guvernului, se constituie şi funcţionează Comitetul naţional pentru situaţii speciale de urgenţă, denumit în continuare Comitetul naţional, sub conducerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, în calitate de preşedinte”

Adauga un comentariu