Eveniment-Social

Retea de asasini coordonata din zona Copou – FOTO

Publicat: 07 iul. 2011
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ O retea de asasini si recuperatori care actiona in toata Europa avea sediul intr-un apartament din Copou @ Acolo locuia Robert Girleanu, un barbat care ar fi omorat trei oameni de afaceri @ Procurorii sustin ca ieseanul s-ar fi aflat si in spatele uciderii lui Igor Turcan, barbatul asasinat in centrul Chisinaului in urma cu aproximativ o luna @ Ieri, sotia acestuia nu a fost de gasit acasa

Unul dintre cei mai cautati asasini din Europa are cartierul general in Copou, intr-un apartament cumparat intr-un ansamblu rezidential cu pretentii. Robert Girleanu, din Republica Moldova, a fost arestat dupa o actiune a procurorilor din structura centrala a Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT). El s-a mutat in Iasi in 2002. Si-a intemeiat aici o familie si s-a incadrat destul de repede in peisaj. A intrat in relatii de afaceri si cu alti membri ai lumii interlope din Republica Moldova care au ajuns la Iasi in acea perioada si a inceput sa faca bani. Pentru ca veniturile n-au reprezentat niciodata o problema, Robert Girleanu si-a cumparat o locuinta in cartierul Copou Bellevue din Iasi. Procurorii sustin ca barbatul ar fi coordonat o serie de lucruri necurate, comise de reteaua din care facea parte. In cadrul retelei, el are pozitia de adjunct, fiind mana dreapta a unui alt interlop, care si-a mutat si el afacerile in Romania. Dupa cum spun oamenii legii, acuzatii extrem de grave planeaza asupra lui Robert Girleanu. Procurorii sustin ca ar fi autorul unui triplu asasinat produs in urma cu 11 ani si s-ar afla in spatele uciderii lui Igor Turcan, seful Federatiei de Tenis din Republica Moldova. Acesta din urma a fost asasinat in urma cu peste o luna, din cauza exploziei unei masini. Detonarea autoturismului a fost dirijata de la distanta, printr-o telecomanda.

Afaceri cu tigari

Robert Girleanu are 34 de ani si coordona o retea care se ocupa cu jafuri, talharii si recuperari prin toata Europa. Pentru a-si mentine suprematia in aceasta lume si pentru a baga spaima in partenerii de afaceri, acestia nu se dadeau in laturi de la violente dintre cele mai groaznice. Si uciderea lui Igor Turcan este, din punctul de vedere al anchetatorilor, un rezultat al conflictelor interlope. Atat victima, cat si agresorul erau implicati in afaceri necurate, legate de productia si traficul de tigari. Din datele oferite de anchetatori, Igor Turcan avea datorii de sute de mii de euro catre reteaua coordonata de barbatul stabilit in Iasi. Ambii erau implicati pana in gat in contrabanda cu tigari, iar afacerea era una extrem de profitabila pentru toata lumea. Numele lui Robert Girleanu a devenit cunoscut in momentul in care unul dintre complicii acestuia l-a dat de gol la politie. Turnatorul a povestit totul despre torturarea celor trei victime, oameni de afaceri, si modul in care au fost asasinati in anul 2000. Numai ca, in timpul anchetei, inregistrarea facuta cu turnatorul a fost scoasa din dosar. Disparitia acelui film ar fi costat aproximativ 150 de mii de euro. Cu acesti bani a fost construita o fabrica de tigari, la care s-ar fi asociat si Igor Turcan, barbatul ucis in explozia din centrul Chisinaului. Din punctul de vedere al anchetatorilor, legaturile dintre Girleanu si mafia basarabeana sunt extrem de stranse. „Nu sunt vinovat. Totul este o facatura”, a spus barbatul.

Adauga un comentariu