Iată care sunt secretele pentru a prepara cei mai buni cârnaţi de casă. De Crăciun, pe mesele romanilor carnaţii sunt nelipsiţi. Aceştia pot fi gătiţi în numeroase feluri: fripţi pe grătar, la cuptor, afumaţi, uscaţi sau gătiţi în tigaie. Nelipsiţi de pe masa de Crăciun, cei mai buni cârnaţi sunt aceea preparaţi în casă, chiar de voi.
Descoperă de ce ingrediente ai nevoie şi cum să pregăteşti carnaţii ca la carte.
Reţeta cârnaţi de casă
Carnaţii de casa se prepară în ziua Ignatului şi pot fi şi afumaţi tot atunci. Dacă nu îţi plac cârnaţii din comerţ sau pur şi simplu vrei să te asiguri că oferi preparate cât mai naturale celor dragi, te invit să încerci această reţetă.
Ingrediente cârnaţi de casă
Ai nevoie de: 1 kilogram şi jumătate de carne de porc (pulpa fără os), 350 de grame de carne grasă sau grăsime de porc, fleică de vită, carne de oaie grasă, 140 de grame de usturoi pişat, 90 grame de sare, 20 de grame de piper măcinat şi 12 grame de cimbru măcinat.
Carnea se trece prin maşina de tocat, iar mirodeniile şi ierburile aromatice se amesteca între ele, apoi se pun peste carnea tocată.
Intestinele se curăţa de grăsime, dacă este cazul, apoi se spala folosind apa şi oţet pentru a scăpa de mirosul neplăcut. Următorul pas este să întinzi intestinele şi să sufli prin ele. Aşează apoi un capăt al intestinului pe pâlnia maşinii de tocat şi carnea se pune în maşină. Apoi, se umple carnaţii cu aceasta compoziţie.
Care este secretul celor mai buni cârnaţi?
Secretul pentru a prepara cei mai buni cârnaţi tradiţionali de Crăciun este carnea de calitate. Pasta pentru cârnaţi trebuie să conţină cam 25% grăsime şi restul carne macră, dacă foloseşti carne de porc. Dacă foloseşti carne de vită pentru a îi găti, procentul de grăsime poate să ajungă până la 45%.