Culinar

Reteta chec aperitiv. Cum sa-l faci cu smantana

Publicat: 12 aug. 2020
Reteta chec aperitiv
Checul aperitiv este o gustare excelentă, alături de cafea sau ceai

Reteta chec aperitiv. Acest chec-aperitiv este perfect pentru când ai musafiri, dar şi ca să-l dai de pomană de Moșii de Vară ori de Moșii de Toamna, în memoria celor decedați din familie. Şi se prepară uşor. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • 6 linguri smântână
  • 400 gr şuncă
  • 6 linguri făină
  • 6 ouă
  • 2-3 buc. ardei gras roşu
  • măsline verzi sau negre
  • pătrunjel tocat
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Amestecă ouăle cu făină şi smântână. Omogenizează. Pune în bol ardeii graşi, tăiaţi cuulete, şuncă şi măslinele. Amestecă bine. Compoziţia va avea consistenta mai groasă, ca de smântână. Potriveşte de sare şi piper.

Sfat: înainte de a pune sarea efectiv, asigură-te că ştii cât de sărate sunt măslinele. În caz contrar, dacă pui şi sare, şi măsline sărate, îţi va ieşi un chec aperitiv foarte sărat.

Încinge cuptorul la 180 de grade. Pune compoziţia într-o tavă de chec sau tava de cozonac, unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Baga tava în cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până când checul trece testul cu scobitoarea. La final va avea o crustă uşor aurie pe deasupra.

Decorează checul aperitiv cu câteva frunze de pătrunjel sau felii de măsline. Serveşte-l simplu, alături de ceai sau cafea. Şuncă şi măsline poţi pune nu doar cât e gramajul de la Ingrediente. În funcţie de preferinţe, poate fi un gramaj mai mare sau mai mic.

Iată cum prepară reteta chec aperitiv vloggerița Gina Bradea:





Adauga un comentariu