Culinar

Rețetă cornulețe cu untură, ca la mama acasă: Gustul inconfundabil din copilărie

Publicat: 30 iul. 2021
farfurie cu cornulețe cu rahat
Cornulețele cu untură, ca la mama acasă, este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă

Orice sărbătoare mai importantă în copilărie era amrcată cu niște desrturi extraordinare făcute în casă. Fără îndoială, vedetă era rețeta de cornulețe cu untură, ca la mama acasă.

Cornulețele fragede făcute cu untură erau întotdeauna umplute de mama cu rahat și aveau un gust ce te făcea să te lingi pe degete și să mai vrei să mai mănânci măcar unul, chiar dacă simțeai că ești plin. Înottodeauna „mai găseai“ loc în stomac pentru încă un cornuleț!

Tocmai de aceea această rețetă de cornulețe cu untură, ca la mama acasă, umplute cu rahat, trebuie să fie nelipsită din caietul oricărei gospodine.

Acest dulce iubit și îndrăgit de toată lumea îi ieșea mamei întotdeauna perfect, cornulețele fiind fragede și aromate. Indiferent ce umplutră vreți să folosiți pentru cornulețele făcute cu untură, este recomandat să nu folosiți o umplutură foarte moale, pentru a nu vă curge mai târziu, în timpul coacerii.

farfurie cu cornulețe cu rahat

Rețetă cornulețe cu untură, ca la mama acasă: Cum să prepari cel mai delicios desert

Cornulețele cu untură, ca la mama acasă, este o rețetă foarte simplă de făcut. De obicei, pentru o porție de cornulețe cu untură, mama folosea 150 gr untura la temperatura camerei, 130 gr de smântână grasă minim 20% grasime, la temperatura camerei, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 260 gr de făină pentru prăjituri tip 000, 200 gr de rahat.

Mai întâi, mama punea untura într-un vas încăpător, alături de smântână, zeama și coaja de lămâie și bicarbonatul de sodiu. Mama amestac bine aceste ingrediente, cu mixerul, până se obține o pastă omogenă. Pe urmă, adăuga făina și amesteca până obținea un aluat omogen, nu foarte tare și nelipicios.

farfurie cu cornulețe cu rahat

Aluatul, îl acoperea și îl băga pe urmă la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute, dar nu mai mult.

Între timp, mama avea grijă să pregătească umplutura, rahatul. Înaninte de a scoate aluatul de la frigider, se pornește cuptorul și se pregătește o tavă cu hârtie de copt.

După 15 minute, mama scotea aluatul de la rece și îl împărțea în 4 părți egale. Fiecare parte o făcea rotundă apoi o întindea și o tăia în 8 triunghiuri egale. Cornulețele erau umplute cu rahat și se dădeau la cuptor pentru 15-17 minute.

farfurie cu cornulețe cu rahat

Ponturile mamei pentru niște cornunlețe extraordinare

Dacă avea prin casă, mama mai folosea atunci când făcea aluatul și osânză crudă, data prin mașina de tocat.

Când punea umplutura, mama obișnuia să ruleze începând de la bază spre vârf, cu grijă să fie dedesubt ultima bucată. Pe urmă le arcuia puțin și de-abia pe urmă le punea tavă.

Când coirnulețele erau gata, mama le tăvălea prin zahăr pudră pe toate părțile și pe urmă le așeza pe platouri.

Din același aluat, mama făcea și senzaționalele nuci umplute, dar și melcișori fragezi.

farfurie cu cornulețe cu rahat

Adauga un comentariu