Află cum să prepari biscuiții „populari”, sortimentul clasic de biscuiți, fără vreun fel de umplutură, dar cu un gust deosebit. Se prepară doar cu câteva ingrediente, rapid și nu este o rețetă costisitoare.
Aceștia sunt un sortiment clasic de biscuiți, fără nimic sofisticat în ei, foarte asemănători cu cei cumpărați din comerț la kilogram, atât la aspect, cât și la gust.
Cum se prepară biscuiții „populari”
Pentru a face această rețetă, ai nevoie de 900g de făină de tip 650, de 10g bicarbonat de sodiu, de 90ml apă rece, 140g de banană pisată, de 200g miere, de 200g zahăr și de 120g de unt cu 82% grăsime.
Nu trebuie folosit un unt cu 65%, întrucât are prea multă apă în compoziție și o calitate mai slabă față de cel de 80%.
După ce te-ai asigurat că ai toate ingredientele, începe prin a topi untul împreună cu zahărul și mierea și lasă-le la răcit. Adaugă apoi celelalte ingrediente și frământă-le până obții un aluat omogen, pe care îl vei pune în frigider, în folie alimentară pentru cel puțin jumătate de oră.
După ce a trecut acest timp și s-a răcit aluatul, întinde o foaie de aluat și decupează biscuiții. Pentru a arăta ca cei cumpărați din comerț, cu ajutorul unei scobitori, poți face înțepături pe ei. Ulterior, introdu-i în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pe funcția de căldură sus-jos, pentru 7 minute.
Se vor păstra foarte bine timp de câteva zile, într-un recipient ermetic, lăsați descoperiți. Textura și gustul după câteva zile va fi ca a celor cumpărați din comerț și se pot utiliza cu succes în multe rețete care necesită biscuiți, mai ales în salamul de biscuiți.
Cum prepari o variantă fără zahăr, ideală pentru copii
Următoarea rețetă este ideală pentru copii, deoarece nu conține zahăr, praf de copt, sau altceva ce nu le-ar fi benefic.
Pentru a-i prepara, ai nevoie de 350g de făină de tip 650, de o păstaie de vanilie, de 2 linguri de smântână, de 2 gălbenușuri, de 150g de unt cu 82% grăsime și de 100ml de suc natural de mere, pe care îl puteți prepara foarte ușor din două mere dulci, pe care după ce le curățați de coajă, le dați prin răzătoare și le stoarceți, apoi adăugați sucul într-un pahar.
După acest pas, într-un bol vei da prin răzătoare untul rece și vei pune sucul de mere, gălbenușurile, smântâna și vanilia. Frământă totul până se transformă într-un aluat omogen, care nu se lipește de mâini. Pune aluatul obținut în frigider pentru minim o oră, apoi scoate-l și întinde o foaie de aproximativ 0,5cm. Decupează biscuiții cu o formă și așează-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi ia o scobitoare și poți face înțepături pe biscuiți, pentru a le da aspectul exact a celor cumpărați.
Tava cu biscuiții se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă până când capătă o culoare aurie. După ce au devenit aurii, se scot și se las la răcit, apoi se adaugă într-un recipient, de preferat de sticlă, unde se pot păstra mai multe zile.
În acest mod se prepară biscuiții „populari”, care redau gustul special al celor cumpărați săptămânal de la magazinele alimentare.