Prima pagină » Culinar » Aperitive » Rețetă de brioșe aperitiv cu șuncă și cașcaval. Un deliciu rapid și aromat pentru orice ocazie

Rețetă de brioșe aperitiv cu șuncă și cașcaval. Un deliciu rapid și aromat pentru orice ocazie

11 iun. 2025, 12:40,
Redacția BZI în Culinar

Rețeta de brioșe aperitiv cu șuncă și cașcaval este alegerea perfectă atunci când ești în căutarea unei rețete rapide și sățioase. Sunt perfecte pentru micul dejun, prânz sau pachetul de la birou. Aceste brioșe pufoase sunt mereu un succes datorită mijlocului savuros.

Ușor de făcut și incredibil de gustoase, acestea sunt soluția perfectă pentru a impresiona invitații sau pur și simplu pentru a te bucura de o gustare plină de savoare.

Ingrediente cheie pentru brioșe aperitiv cu șuncă și cașcaval

Secretul unor brioșe reușite stă în calitatea ingredientelor și în modul corect de a le combina. Pentru aceste brioșe sărate vei avea nevoie de ingrediente de bază, ușor de găsit, care se îmbină armonios pentru a crea un gust echilibrat și o textură pufoasă.

Vedetele acestei rețete sunt, bineînțeles, șunca și cașcavalul. Poți alege diverse tipuri de șuncă, de la șuncă Praga, la bacon crocant sau chiar șuncă de curcan, în funcție de preferințe. Asigură-te că o tai în cubulețe mici pentru a se distribui uniform în aluat. Pentru cașcaval optează pentru un tip care se topește frumos și are un gust bogat, precum cheddar, emmental sau cașcaval clasic.

Pregătirea aluatului este un proces simplu care respectă regula de bază a brioșelor: ingredientele uscate se amestecă separat de cele umede. Important e să nu amesteci excesiv amestecul umed cu cel uscat atunci când le combini, deoarece acest lucru va duce la brioșe dense și cauciucase. Un aluat ușor grunjos este perfect și va rezulta în brioșe pufoase și aerate.

Mod de preparare și sfaturi utile

Ingredientele de care ai nevoie pentru a obține cele mai bune brioșe sunt: 250 de grame de făină, 2 lingurițe de praf de copt, jumătate de linguriță de sare, un praf de piper negru proaspăt măcinat, 150 de grame de șuncă tăiată cubulețe mici, 150 de grame de cașcaval, 1 ou mare, 200 de ml de lapte (sau 200 de gr de iaurt), opțional 2 linguri de verdețuri proaspete tocate.

Primul pas este preîncălzirea cuptorului la 190 de grade și pregătirea unei tăvi de brioșe cu 12 compartimente, care trebuie tapetată cu hârtii speciale pentru brioșe. Cât timp cuptorul este la preîncălzit, într-un bol mare cerne făina, praful de cop, sarea și piperul. Adaugă cubulețele de șuncă și cașcaval și amestecă bine cu făina, asigurându-te că fiecare bucățică este învelită în făină.

Într-un alt bol bate ușor oul și adaugă laptele și uleiul (sau untul topit) și amestecă până la omogenizare. Toarnă amestecul lichid peste cel uscat. Amestecă folosind o lingură sau o spatulă până când ingredientele sunt incorporate bine și nu există cocoloașe. Cu cât amesteci mai puțin, cu atât brioșele vor fi mai pufoase.

Împarte aluatul în mod egal în cele 12 forme pregătite. Poți folosi o lingură de înghețată pentru a distribui uniform aluatul. Coacere trebuie să dureze 20-25 de minute sau până când brioșele devin aurii și trec testul scobitorii.

Rețeta de brioșe aperitiv cu șuncă și cașcaval este absolut delicioasă. Dacă este urmată corect, vei reuși să prepari adevărate gustări savuroase și pufoase, perfecte pentru orice moment al zilei.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 decembrie 2025
17 decembrie 2025