Culinar

Rețetă de chiftele de dovlecei. Trucuri simple pentru a obține niște chiftele pufoase și gustoase

Publicat: 08 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de chiftele de dovlecei. Trucuri simple pentru a obține niște chiftele pufoase și gustoase
Chiftelele de dovlecei au o savoare aparte, sunt pufoase, fragede și ușor de făcut.

Multe gospodine aleg delicioasa rețetă de chiftele de dovlecei. Chiftelele făcute cu dovlecei și cartofi sunt pe placul multora dintre noi. Acestea pot fi făcute și de post petru a fi servite în zilele cu restricții alimentare și nu numai. Iată câteva trucuri simple pentru a obține niște chiftele pufoase și gustoase.

Rețetă de chiftele de dovlecei

Când vine vorba de gustoasele chiftele de casă, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Chifteluțele pot fi făcute cu carne de porc, de vită, de pui sau de curcan, dar la fel de bine le putem face și cu legume. Delicioase, sățioase și sănătoase sunt chiftelele cu dovlecei și cartofi.

Pentru acest preprat culinar avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Pe lângă acest deliciu, putem face pentru cei dragi și o salată de vinete grecească. Cu siguranță aceasta va fi adorată de toți cei de la masă.

Chiftelele de dovlecei au o savoare aparte, sunt pufoase, fragede și gustoase, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare irezistibilă. Acest preparat este recomandat și celor care se află la dietă și vor să slăbească într-un mod sănătos.

Cum să pregătești acasă o mâncare gustoasă și sănătoasă

Pentru chiftelele de dovlecei vom avea nevoie de 2 dovlecei, 2 ouă, 4 cartofi, 200 g de telemea, 1 ceapă, 1 legătură de mărar verde, pesmet, sare, piper și ulei pentru prăjit.

Mai întâi se pun cartofii la fiert, iar când sunt gata se lasă la răcit apoi se curăță de coajă. Cartofii fierți se dau prin răzătoare apoi se adaugă peste ei sarea, ouăle și mărarul tocat. Se amestecă totul foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează. După aceea se spală dovleceii și se dau prin răzătoare. Se pune un pic de sare pentru a le da un plus de savoare  și se lasă la scurs pentru a se lăsa apa. Se adaugă dovleceii în compoziția de chiftele cu cartofi, se amestecă totul foarte bine apoi se pregătește tigaia în care se vor prăji chiftelele.

Într-o tigaie cu ulei încins se pun pe rând chiftelele date prin pesmet, iar când se rumenesc pe ambele părți, se scot pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei. Când sunt gata se servesc chiftelele de dovlecei ca atare sau împreună cu alte bucate alese.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale făcute după rețeta bunicii, ideale sunt niște chiftele din carne de porc. Pentru acestea vom folosi 500 g de carne tocată de porc, 2 felii de pâine înmuiată în apă, 1 ou, 1 ceapă tocată mărunt, 1 legătură de pătrunjel verde, 3 căței de usturoi, sare, piper, 2 linguri de făină sau de pesmet, ulei, cimbru uscat.

Delicioasele chiftele de dovlecei vor fi apreciate de toți cei de la masă. Acestea pot fi făcute de post sau pot fi servite alături de niște mâncăruri ușoare din carne de pui. Rețetele de chiftele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Acest preparat culinar este ideal de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu