Patronul de la Diamond Ballroom, un cunoscut restaurant din Iași, trebuie să „doneze” profitul de la o nuntă, după ce a fost verificat de autorități – FOTO
Chorizo sunt unii dintre cei mai aromaţi cârnaţi. Doar o cantitate mică va schimba total gustul ciorbei clasice de cartofi şi îi va da o savoare aparte.
Tai cârnaţii chorizo felii şi îi pui la rumenit în ulei, într-o oală. După 2-3 minute, adaugi ceapă tocată şi morcovul tăiat felii. Căleşti amestecul câteva minute, apoi torni 2 litri de apă şi laşi să fiarbă sub capac un sfert d eoră. Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi adaugi în ciorbă, apoi condimentezi cu sare.
Separat, pui borşul la fiert şi îl laşi până scade la jumătate. După ce cartofii s-au înmuiat, torni borşul şi mai laşi pe foc 5 minute, să se întrepătrundă aromele. La final, adaugi pătrunjelul tocat şi, dacă doreşti, presari puţin cimbru uscat.