Culinar

Rețetă de coaste la cuptor: Secretele știute doar de chef Cătălin Scărlătescu

Publicat: 26 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă de coaste la cuptor Secretele știute doar de chef Cătălin Scărlătescu
Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu de coaste la cuptor este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă

Orice gurmand vă poate spune că în topul celor mai bune mâncăruri sunt coastele de porc. Și cine ar putea să dea cea mai bună rețetă de coaste la cuptor dacă nu un amestru al acestui preparat, chef Cătălin Scărlătescu.

Chef Cătălin Scărălătescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari la ora actuală din România, iar acesta are câteva rețete senzaționale care îi ies senzațional de fiecare dată și cu care nici tu nu poți da greș.

Coastele de porc la cuptor, chef Scărlătescu le afce cu gogoșari caramelizați și le servește cu o garnitură de cartofi.

coaste de porc făcute la cuptor cu gogosari

Rețetă de coaste la cuptor, a la chef Cătălin Scărlătescu

Pentru coaste la cuptor cu gogoșari caramelizați și garnitură de cartofi, chef Cătălin Scărlătescu folosește 6-8 gogoșari și are grijă să aibă aproximativ de aceeași mărime. Pentru fiecare gogoșar, de obicei, chef Scărlătescu pune 5 boabe de piper, 1 cățel de usturoi, 1 lingură oțet de mere, 1 linguriță ulei, 1 linguriță zahăr, 1 foaie de dafin, 1 vârf linguriță de sare.

Pentru prepararea coastelor, marele bucătar obișnuiește să folosească 1 kg coaste de porc, sare, piper, muștar. Pentru garnitură, chef Scărlătescu are envoie de 1 kg cartofi, sare, unt și rozmarin.

Pentru prepararea gogoșarilor caramelizați, mai întâi, chef Scărălătescu decupează câte un capac împreună cu cotoarele de la gogoșari. Apoi, răzuiește nervurile cu o linguriță și le îndepărtează, împreună cu semințele.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, chef Scărlăterscu pune gogoșarii și adaugă în interiorul lor 5 boabe de piper, 1 cățel de usturoi, 1 lingură oțet de mere, 1 linguriță ulei, 1 linguriță zahăr, 1 foaie de dafin, 1 vârf linguriță de sare. Pe urmă, dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20-30 de minute.

coaste de porc făcute la cuptor cu gogosari

Când sunt gata, se scot din cuptor și se acoperă cu folie pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Coastele de porc, chef Cătălin Scărlătescu le condimentează cu sare și piper, după care le unge bine cu muștar și le împachetează mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu. Astfel se dau la cuptor pentru 2 ore, la foc mediu, apoi se mai lasă 30 de minute desfăcute, pentru a se rumeni.

În ceea ce privește cartofii, chef Scărlătescu îi curăță, îi spală și îi taie în felii mai groase. Pe urmă îi dă la cuptor asezonați cu unt, sare, piper și rozmarin, până se rumenesc frumos.

Gogoșarii caramelizați se pot păstra și la frigider, în borcane închise ermetic până la 2 săptămâni.

coaste de porc făcute la cuptor

Rețeta simplă de coaste la cuptor

O altă rețetă pe care o folosește chef Cătălin Scărlătescu nu presupune foarte multe ingrediente, dar gustul este cu siguranță delicios.

Pentru a pregăti coaste la cuptor, chef Scărlătescu folosește coaste de porc, ulei, condimente și arome din belșug (sare, piper, chili, coriandru, cimbru, boia, usturoi pudră sau ce preferi) și sos dulce de soia.

Îniante de a le da la cuptor, chef Scărlătescu condimentează bine coastele, după care le unge cu un strat de sos dulce de soia.

În tavă, pune puțin ulei și puțină apă și dă totul la cuptor, având grijă ca la început să pună o folie de aluminiu deasupra. Lasă până se pătrund coastele bine și cu puțin timp înainte de a fi totul gata scoate folia. Pentru un plus de gust, chef Scărlătescu obișnuiește să mai pună până sunt gata coastele un strat de sos dulce de soia.

coaste de porc făcute la cuptor

Adauga un comentariu