Culinar

Reţeta de cornuleţe fragede cu unt şi smântână

Publicat: 11 dec. 2019

Cei mici adora cornuleţele cu unt şi smântâna, mai exact pe cele făcute din aluat franţuzesc. Plecând de la numele acestei reţete de cornuleţe fragede din aluat franţuzesc parcă totul pare complicat şi greu de făcut în casa de o gospodină mai puţin pricepută la prepararea dulciurilor şi a deşerturilor. Aşa am gândit şi eu la început , dar cu răbdare şi puţin exerciţiu în bucătărie am pregătit cele mai bune cornuleţe cu rahat, gem sau nucă. Umplutură pe care alegeţi să o adăugaţi în aceste cornuleţe pufoase făcute acasă chiar la voi în bucătărie, poate varia de la clasicul rahat şi până la combinaţiile de gem cu nucă, crema de ciocolată cu alune, crema de vanilie şi tot ce consideraţi că vă place. Citeşte aici: Reteteta de papanaşi cu brânză de vaci prăjiţi în ulei

Reţetă de cornuleţe fragede cu unt şi smântâna este culeasă chiar din caietul bunicii, aşa că încercaţi să o preparaţi acasă fiind sigure că a fost încercată, preparată şi savurata de mai multe generaţii până acum. Eu sunt adepta reţetelor clasice, tradiţionale, făcute în casa de pe vremea copilăriei mele sau chiar înainte dacă se poate.

Ingrediente aluat franţuzesc cu unt şi smântâna:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 3 linguri de vin alb
  • 1 1/2 lingura oţet sau zeama de lămâie
  • 3 linguri smântână
  • sare

Mod de preparare:

Din 200 g faina se face o cocă cu gălbenuşurile de ou, sarea, vinul sau lămâia şi smântână. Se frământa o jumătate de oră şi se lasa să se odihnească. Restul de faină se amestecă cu untul. Se întinde coca în formă de dreptunghi în grosime de 1/2 cm şi se unge toată suprafaţa cu unt. Se împăturesc astfel: părţile mai lungi se aduc până la mijloc pentru ca să se unească margine cu margine. La fel se aduc şi celelalte părţi. Apoi aceste dreptunghiuri se mai îndoaie încă în două şi se dă la rece timp de o oră. Aşa cum este coca se întinde în lungime, formând iarăşi un dreptunghi, care se strânge în trei şi se lasă la rece timp de o oră apoi se întinde din nou coca în lungime în formă de dreptunghi şi se strânge în patru, aducând capetele întâi la mijloc şi apoi unele peste altele. Se lasa să stea la rece până când se prepară. Se poate lăsa la frigider pentru a coace cornuleţele a doua zi.

Pentru a obţine cele mai fragede cornuleţe făcute în casa coacerea trebuie să fie la o temperatură ridicată la început şi apoi la o temperatură potrivită. Acest aluat hrănitor de cornuleţe cu unt şi smântâna este cât se poate de hrănitor şi fraged.

Preparare cornuleţe din aluat franţuzesc:

Se întinde o foaie de 1/2 cm grăsime, se taie în triunghiuri şi se ung cu ou. La baza fiecărui triunghi se pune umplutură: rahat, gem, crema de vanilie şi se rulează cu atenţie dându-se formă de cornuleţe. Se ung pe deasupra cu ou şi se dau la cuptor, la o temperatură ridicată la început. Se servesc pudrate cu zahăr. Poftă bună!loading...

Adauga un comentariu