Iată o reţetă uşor de preparat.
Ingrediente:
- doi dovlecei galbeni
- două linguri ulei de măsline
- 80 grame sos Frank’s RedHot
- 50 grame unt nesărat
- 4 linguri oţet alb
- 1/2 linguriţa sos Worcestershire
- 60 grame crema de brânză
- 450 grame pui fiert tăiat cubuleţe
- o tulpină ţelina tăiată mărunt
- un morcov tocat fin
- două fire de ceapă verde tăiate mărunt
- 225 grame brânza Monterey Jack mărunţita
- o linguriţă sare
- 1/2 linguriţa piper
- brânză albastră pentru servit
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius. Taie dovleceii pe jumătate pe lungime, curăţă-i de seminţe, unge-i cu două linguri de ulei şi pune-i la copt într-o tavă pentru 35 – 40 de minute.
Amestecă sosul iute, untul, oţetul şi Worcestershire într-o cratiţă mică şi încălzeşte până se topeşte untul. Se ia de pe foc, se adauga crema de brânză şi se omogenizează. Într-un bol mare, se amesteca sosul obţinut mai devreme, puiul, ţelina, morcovul şi brânza.
Răzuieşte uşor interiorul dovleceilor cu o furculiţă şi pune-l într-un bol mediu. Condimentează dovlecelul răzuit cu sare şi piper şi adaugă-l peste compoziţia cu pui făcută mai devreme.
Pune jumătăţile de dovleci într-o tavă de copt căptuşită cu hârtie de copt şi umple-i cu amestecul realiat anterior, presara brânza rămasă şi coace la cuptor pentru 4 minute. Presara banza albastră şi serveşte.