Pentru micul dejun, pentru pachetul la muncă, dar şi pentru cină, îţi recomandăm o reţetă de frittata cu legume. Se face uşor, cu ingrediente pe care, cu siguranţă, le ai deja în frigider. În plus, nu cere mult timp de stat la cratiţă. Aşadar, e o reţetă ideală pentru când nu ai timp sau chef să găteşti.
După ce bagi toate ingredientele la cuptor, poţi să te ocupi de altceva. Iar în maxim 30 de minute, masa e gata. În afară de ardei, se pot adăuga în reţetă de frittata cu legume şi ciuperci, cartofi şi roşii.
Ingrediente:
- 10 ouă
- 60 g unt
- 230 g mozzarella
- 230 ml sana
- 1 ardei gras galben
- 3 ardei gras roşu
- 1 dovlecel zucchini
- 5 cepe verzi
- 1 ceapă galbenă medie
- ulei de floarea-soarelui
- mărar verde
- pătrunjel verde
- piper
- sare
Mod de preparare:
1. Curăță ceapa şi tai-o mai mărunt. Totuși nu trebuie să fie extrem de mărunțită, pentru a i se distinge gustul.
2. Spală ardeii. Mărunțește-i pe cei roşii, iar pe cel galben taie-l cubuleţe.
3. Căleşte legumele în puţin ulei încins, împreună cu un vârf de cuţit de sare. Ai grijă ca focul să fie spre minim,
4. Cât timp se călesc legumele, spală şi taie în cubuleţe dovlecelul zucchini. Taie julien cozile de șalotă, bineînțeles spălate în prealabil. Mărunţeşte mărarul şi pătrunjelul.
5. Bate bine ouăle, cu sare şi piper. Asigură-te că folosești ouă proaspete. Pune peste ele legumele călite, sana, dovlecelul şi verdeţurile. Amestecă.
6. Unge cu puţin unt o tavă de copt, pune compoziţia în ea, presară câteva bucăţele de mozzarella şi bagă în cuptorul încins, pentru circa 25 de minute. Serveşte această frittata cu legume cu salată sau roşii.
Curiozităţi despre frittata
Ştiai că…
… frittata este, de fapt, o omletă făcută la cuptor?
… reţeta este de inspiraţie italiană? Alții spun că spaniolii au inventat-o.
… poate fi îmbogățită cu broccoli şi carne?
Iată o rețetă de frittata cu cartofi: