Prima pagină » Culinar » Rețetă de miel în sos de vin cu mămăliguță – De ce să adaugi parmezan
Rețetă de miel în sos de vin cu mămăliguță - De ce să adaugi parmezan

Rețetă de miel în sos de vin cu mămăliguță – De ce să adaugi parmezan

06 apr. 2021, 18:37,
în Culinar

Masa de Paşti este o ocazie excelentă pentru că familia să se reunească. La aşa un eveniment, e clar că şi preparatele de pe masa trebuie să fie dintre cele mai alese şi mai gustoase. Tocmai de aceea îţi propun o rețetă de miel în sos de vin cu mămăliguță. Este absolut delicios, iar mirosul e tare îmbietor.

Ardeiul preparat, la final, cu ulei de măsline şi cu rozmarin, îi dă o aromă aparte. În plus, mămăliguţa îi va da şi mai bun gust. De ce? Pentru că e făcută cu unt şi cu parmezan. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 800 g carne de miel
  • 800 ml supă de miel
  • 800 g ardei gras roșu
  • 100 g mălai
  • 300 g morcovi
  • 3 cepe
  • 1 crenguță rozmarin
  • 2 frunze dafin
  • 30 g parmezan
  • 2 căței usturoi
  • 300 g țelină
  • 40 g unt
  • 200 ml vin roșu
  • 4 linguri ulei de rapiță
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oțet balsamic alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare rețetă de miel în sos de vin cu mămăliguță:

Mai întâi spală bine carnea de miel în mai multe ape. Îndepărtează pielitele de pe carne, apoi taie carnea în bucăţele mici, de circa 2 cm. Curăță ţelina, ceapă, usturoiul şi morcovii. Spală-le şi taie-le în cubuleţe mici. Încinge uleiul de răpită într-o tigaie mai mare şi prăjeşte carnea în ea, pe toate părţile. Înainte de a pune ale ingrediente peste ea, presara piper şi sare. Adaugă apoi ţelina, ceapă, usturoiul şi morcovii.
Adaugă şi vinul şi lasă totul să se prăjească, fără să mai pui capac peste tigaie. Adaugă apo 400 ml de supă şi frunzele de dafin. E momentul să reduci focul la minim, să acoperi tigaia şi să laşi aşa în jur de o oră.

Trucuri pentru o mămăligă cremoasă

Cât timp se face carnea, e momentul să te ocupi de mămăligă. Pune apă la fiert în ceaun, cu puţină sare. Cine dorește, poate să înlocuiască apa cu lapte. Mămăliga va avea un gust și mai bun. Când începe să fiarbă lichidul din ceaun, adaugă făina în ploaie, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Folosește la început un tel, iar spre final, un făcăleț. Lasă mămăliga să fiarbă la foc mic în jur de 20 de minute. Amestecă în mod constant, ca să iasă cremoasă și fără cocoloașe. Spre final adaugă în mămăligă unt, parmezan ras, piper şi sare. Omogenizează. Gustă, să vezi dacă mai trebuie vreun condiment. Dacă nu. deci dacă e gata mămăliga, răstoarn-o într-o farfurie plată, mai mare.

Setează cuptorul să se încingă. Curăță, spală şi taie în sferturi ardeiul gras. Acoperă o tavă cu hârtie de copt şi pune ardeiul cu coaja în sus, în tavă. Bagă tava în cuptor pentru aproximativ 15 minute sau până când apar nişte băşicuţe negre pe coajă. Atunci e momentul în care trebuie scos, pentru că s-a copt suficient. Scoate din cuptor, curăță ardeiul şi pune-l pe o farfurie. Nu-l clăti, ca să-și mențină aroma de copt. Asigură-te, în schimb, că nu are bucățele de coajă arsă pe suprafața lui. Apoi se amestecă cu ulei de măsline, cu puţin oţet şi cu o crenguţă de rozmarin (spălată bine şi tăiată foarte mărunt).
Răstoarnă mămăligă pe o farfurie. Pune în alta friptura de miel. Serveşte totul împreună cu ardeiul gras. Aceeași rețetă este excelentă făcută și la tigaie.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 decembrie 2025
08 decembrie 2025
Articole similare
Deși este tinerică, doctorița are prea mulți pe ea
02:00
Deși este tinerică, doctorița are prea mulți pe ea
Acest produs este realizat la Iași și este singurul din țară. Familia care l-a scos pe piață are afacerea de peste 20 de ani
02:00
FOTOVIDEO Acest produs este realizat la Iași și este singurul din țară. Familia care l-a scos pe piață are afacerea de peste 20 de ani
Imagini tulburătoare. O profesoară de limba română din Iași a vandalizat o troiță. A rupt cruci, a spart icoane și a fost nevoie de intervenția mascaților de la SAS ca să se liniștească
02:00
FOTOEXCLUSIV Imagini tulburătoare. O profesoară de limba română din Iași a vandalizat o troiță. A rupt cruci, a spart icoane și a fost nevoie de intervenția mascaților de la SAS ca să se liniștească
Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în valoare de milioane de euro! Sute de apartamente vor fi construite de un fost consilier local,  în colaborare cu o firmă controlată de cetățeni din Israel
02:00
FOTO Primăria Iași a autorizat un proiect imobiliar în valoare de milioane de euro! Sute de apartamente vor fi construite de un fost consilier local,  în colaborare cu o firmă controlată de cetățeni din Israel
O manevră greșită în cartierul Tudor Vladimirescu l-a lăsat fără permisul de conducere de sărbători. Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta
02:00
O manevră greșită în cartierul Tudor Vladimirescu l-a lăsat fără permisul de conducere de sărbători. Nu a fost singurul șofer tras pe dreapta
Pasiunea unui bărbat din Iași l-a dus la peste 12.000 de km de casă, până în Antarctica! Totul pentru a obține fotografia perfectă: „A fost o experiență de neuitat”
02:00
FOTO Pasiunea unui bărbat din Iași l-a dus la peste 12.000 de km de casă, până în Antarctica! Totul pentru a obține fotografia perfectă: „A fost o experiență de neuitat”
Oare ce boală are domn premar? Răspunde la telefon și spune că e la clinică
02:00
Oare ce boală are domn premar? Răspunde la telefon și spune că e la clinică
Remedii populare pentru durerea de urechi – mituri periculoase și realitatea medicală. Doctor ORL: „S-ar putea să apară complicații foarte importante”
02:00
Remedii populare pentru durerea de urechi – mituri periculoase și realitatea medicală. Doctor ORL: „S-ar putea să apară complicații foarte importante”
După ce a muncit la canalizare, un bărbat s-a gândit că poate sărbători de ziua unui coleg de-al său, dar a dat-o în bară. A băut și s-a urcat la volan
02:00
După ce a muncit la canalizare, un bărbat s-a gândit că poate sărbători de ziua unui coleg de-al său, dar a dat-o în bară. A băut și s-a urcat la volan
Cantina pentru elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” intră în lucrări de reabilitare și modernizare! Proiectul are o valoare de peste 3,8 milioane de euro
02:00
Cantina pentru elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” intră în lucrări de reabilitare și modernizare! Proiectul are o valoare de peste 3,8 milioane de euro