Culinar

Rețetă de negresa de post cu gem

Publicat: 25 nov. 2019

Reţeta Negresa de post cu gem este atât de uşor de făcut şi deliciasa. Iată reţeta unui deşert potrivit pentru toată familia

Ingrediente:

Un pahar apă
un pahar zahăr
jumate pahar ulei
4 linguri de gem sau dulceaţă
3 linguri cacao pudră
2 pahara faina albă
100 g nuci pisate
stafide(după plac) şi nucă de cocos pentru ornat

Mod de preparare:

Într-un vas mare, suficient de adânc, amestecaţi apă, zahărul şi uleiul. Faină se amestecă cu praful de copt şi cacao şi se adauga peste amestecul de mai sus. Amestecaţi bine cu un ţel sau mixer să nu fie cocoloaşe, apoi adăugaţi gemul şi mai amestecaţi o dată.

Urmează nucile pisate şi stafidele. Acestea sunt opţionale, iar negresa de post cu gem este delicioasă şi fără ele.
Turnaţi aluatul într-o tavă de cuptor adâncă aşternută cu hârtie de copt – eu am folosit o tavă rotundă de 28 cm diametru. Dacă vreţi cantitate mai mare de prăjitura dublaţi cantitatea de ingrediente.

Puneţi tava la cuptor pt 35-40 de min la o temperatură medie, eu am pus 200 de grade. Negresă de post cu gem poate să fie servită şi cu ciocolată, în funcţie de preferinţe. Se topeşte ciocolată la bain-marine şi se toarnă peste negresă, în tavă. Se lasa cât să se răcească ciocolată şi se taie în pătrate.



loading...

Adauga un comentariu