Începe ziua cu un mic dejun săţios! Învaţă să prepari ceva bun din ingredientele pe care le ai în frigider. Astfel, consumi alimentele, nu le laşi să se învechească şi faci şi economie la bani. Astăzi, spre exemplu, îţi propunem o rețetă de omletă pufoasă și câteva trucuri pentru aceasta. Probabil vei spune că nu e mare filosofie în a o prepara. Într-adevăr, nu este. Totuşi, te poţi folosi de câteva sfaturi ca să o faci şi mai bună ca de obicei.
Orice reţetă de omletă pufoasă cere ouă proaspete, dar și niște trucuri de la gospodine pricepute. Aceasta este condiţia principală, care îţi garantează calitatea preparatului. Asigură-te că ouăle sunt în termenul de valabilitate. Ideal, de asemenea, ar fi să ai ouă de ţară, de la găini crescute exact ca în mediul rural, fără hormoni şi concentrate. Mai jos găseşti reţeta şi sfaturile adunate de la gospodine. Spor la gătit şi poftă bună!
Ştiai că poţi face omletă doar cu albuşuri sau cu mai puţine gălbenuşuri? Totul ţine de gusturile şi preferinţele fiecăruia. Pentru o persoană cu colesterol mare sau care are un indice glicemic destul de accentuat, ideală este omletă făcută numai din albuşuri.
Bate bine ouăle într-un castron mai mare. Foloseşte furculiţa sau chiar mixerul. Secretul constă în faptul că, pe măsură ce sunt bătute cu viteză, aerul pătrunde în ouă, iar omleta devine mai pufoasă. Înainte de a o pune în tigaie, adaugă piper negru, proaspăt râşnit, şi puţină sare.
Unge cu puţin unt o tigaie şi pune-o la încins. În momentul în care s-a topit untul şi tigaia e fierbinte, transferă ouăle bătute. Ai grijă ca focul să fie mediu spre mic. În cazul în care e cam mare flacăra, omleta se poate usca sau arde.
Alt truc constă în învârtirea ouălor bătute în jurul tăvii, atunci când le transferi. Foloseşte o spatulă. De ce? Pentru că, astfel, obţii o omletă pufoasă şi cu consistenta cremoasă. Opreşte-te din învârtit cu lingura ori spatula în momentul în care ouăle par îngroşate. După câteva minute întoarce omleta pe partea cealaltă. Iar apoi, când s-a copt suficient, transfer-o pe o farfurie plată.
Iată de ce anume să ţii cont, pentru că, la micul dejun, să serveşti o delicioasă omletă pufoasă:
Omletă se poate servi simplă ori cu brânză de burduf, mămăligă şi salată de roşii cu castraveţi.