Culinar

Rețetă de pui cu orez curry. Cu ce îi dai gust bun ca în India

Publicat: 16 iun. 2021
Farfurie verde cu pui cu orez si curry
Dacă vrei, poți transforma preparatul în ceva de post, renunțând la carne. De asemenea, în acest caz, orezul trebuie fiert cu apă simplă

Pentru prânz sau cina îţi recomand o reţetă de pui cu orez curry. Este foarte aromat, gustos şi săţios. Lista de ingrediente e destul de mică, majoritatea le ai pe toate deja în bucătărie. În plus nu necesită cine ştie ce cunoştinţe culinare.

Dacă vrei, poţi transforma preparatul în ceva de post. Renunţi la carne şi fierbi orezul în apă simplă. Cu siguranţă, va avea gust la fel de bun. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 400 g piept de pui
  • 100 g orez
  • 400 ml supă de legume
  • 2 cepe
  • 4 roșii
  • 1 morcov
  • ulei
  • praf de curry
  • sare

Mod de preparare rețetă de pui cu orez curry:

Mai întâi se pune orezul la fiert în supă de legume. Se adăuga, după gust, curry şi sare. Cât timp orezul e pe foc se curăţa legumele. Opăreşte uşor roşiile, apoi cojeşte-le. Toaca legumele mărunt şi pune-le la călit cu 4 linguri de ulei. După 1 minut adauga bucăţele de carne şi lasă totul la foc mic. Astfel, carnea are timp să se pătrundă bine. La final adauga sare şi curry.
Pune o porţie de orez în farfurie, apoi bucăţele de carne, iar drept decor câteva frunze de pătrunjel verde, proaspăt luate de pe stratul cu verdeaţă, din grădină.

Pentru meniu de post îți mai recomandăm o ciorbă făcută ca la mănăstire, niște chifteluțe mănăstirești și o porție consistentă de gogoși făcute fără lapte și ou.





Adauga un comentariu