Culinar

Rețetă de pulpă de miel la cuptor – Ce o frăgezește

Publicat: 02 apr. 2021
tava alba cu pulpa de miel facuta la cuptor
Friptura de miel iese mai gustoasă și mai fragedă, dacă o lași să se marineze la rece, în jur de o oră

În caietul tău de bucate notează şi această reţetă de pulpă de miel la cuptor. Iese tare aromată, datorită rozmarinului şi cimbrului și destul de fragedă. În plus, dacă o crestezi înainte de a o băga în cuptor, se va putea felia uşor în momentul servirii. Bineînţeles, se poate pregăti ceva bun şi dacă alegi să faci friptură la tigaie.

Pentru această reţetă de friptură de miel la tigaie este ideal să cumperi o legătură de usturoi verde. Dă aromă mai bună şi parcă mai proaspătă. Ai grijă însă dacă din friptură vor mânca şi copiii. Reţeta de mai jos implică folosirea vinului alb. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 2 kg pulpă de miel
  • 1 legătură usturoi verde
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 70 g unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 foi dafin
  • 3 crenguţe de rozmarin sau de cimbru
  • 120 ml vin alb
  • piper negru
  • sare

Mod de preparare rețetă de pulpă de miel la cuptor:

Prima dată se spală carnea în apă rece de mai multe ori. Nu se desface de pe os, ci doar se curăţă de pielite. După aceea se crestează carnea în câteva locuri, până la os. Procedând astfel, carnea va fi mai uşor de tăiat atunci când friptura e gata. Şterge uşor carnea cu nişte prosopele absorbante de bucătărie. Unge carnea cu ulei şi cu sare şi potriveşte-o de piper, sare. Acoper-o cu verdeaţă tocată mărunt şi dă-o la rece, în jur de o oră.
Între timp curăță usturoiul şi zdrobeşte-l sau feliază-l foarte mărunt. Încinge şi cuptorul.

Unge cu ulei o tavă suficient de încăpătoare pentru friptura de miel. Cufundă pentru câteva secunde usturoiul în apă fierbinte. Scoate-l şi lasă-l să se scurgă. Pune carnea în tavă. Îndoaie vinul cu apă şi toarnă peste carne. Bagă tava în cuptor, pentru 50-60 de minute. Ai grijă ca temperatura din interior să fie mare. Scoate apoi tava şi întoarce friptura pe partea cealaltă. Din când în când stropeşte-o cu sosul din tavă. În ultimul sfert de oră redu intensitatea focului spre potrivit.
Pentru orice reţetă de pulpă de miel la cuptor se recomandă o salată de castraveţi sau chiar o salată de primăvară. Bineînțeles, când te apuci de gătit, te poți inspira și de aici:





Adauga un comentariu