Culinar

Rețetă de salată cu ouă și roșii – Ideală pentru micul dejun

Publicat: 06 apr. 2021

Când ai mai multe ouă în frigider şi nu ştii ce să mai găteşti cu ele, îţi recomand o reţetă de salată cu ouă şi roşii. Este foarte uşor de făcut şi poate să înlocuiască micul dejun. Fiind cu ouă, ai sursa de proteine necesare pentru a avea energie o bună parte din zi. C verdeaţa îţi recomandă frunzele de salată verde, dar nu ocoli nici spanacul.

În plus, poţi să pui şi nişte ceapă verde. Cu cât o îmbogăţeşti mai mult, cu atât va fi mai bună la gust. Spre exemplu, în afară de ingredientele menţionate, este foarte în regulă dacă pui şi nişte ridichi. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 8 roșii cherry
  • o jumătate de lămâie
  • ulei de măsline
  • frunze de salată
  • piper
  • sare

Mod de preparare reţetă de salată cu ouă şi roşii:

Prima dată trebuie să fierbi ouăle. Ca să te asiguri că sunt bine fierte gălbenuşurile, lasă ouăle în apa clocotindă în jur de 10-12 minute. Cât timp ele se prepară, decorează o farfurie mai adâncă cu frunzele de salată. Bineînţeles, acestea trebuie să fie spălate foarte bine. Cine vrea, poate să pună şi frunze de spanac. Acestea însă sunt mult mai dificil de spălat, întrucât sunt mai migăloase şi, uneori, destul de murdare de nisip.
Spală şi roşiile cherry şi taie-le în două. Pune-le în farfuria adâncă, peste verdeaţă.
În momentul în care ouăle au iert, pune-le în apă rece, ca să se răcească, apoi cojeşte-le. Taie-le şi pe ele în două şi pune-le peste roşii. Stropeşte totul cu zeama de lămâie. Picura puţin ulei de măsline şi potriveşte de piper şi sare.





Adauga un comentariu