Culinar

Rețetă de salată de năut cu legume – Ideală pentru slăbit

Publicat: 05 mart. 2021

Salată care te face să nu-ţi mai fie foame toată ziua! Aceasta este reţeta de salată cu naut şi legume. Are un gust tare bun, iar asta datorită dressingului pe care îl prepari într-un borcan. Reţeta te ajuta să ţii post, să mănânci sănătos, dar şi să slăbeşti.

Reţetă de salată de năut cu legume poate fi luată şi la drum mai lung. Cine doreşte, poate adăuga şi nişte felii de castravete cât mai proaspăt. Mai jos găseşti lista de ingrediente şi modul de preparare. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 1 cană boabe de năut
  • 1 ceapă
  • 100 g măsline
  • 2 roșii de dimensiuni medii
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 lămâie
  • 2 linguri ulei
  • piper alb măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi pune năutul la înmuiat. Nu are nevoie de mai mult de 2-3 ore. Dacă, în schimb, îl ai la conservă, e suficient să-l scurgi de zeamă şi să-l treci pe sub un jet de apă rece.
În cazul în care e în stare crudă, după ce l-ai luat de la înmuiat, fierbe-l în apă cu puţină sare şi nişte bicarbonat, la foc mic. E gata atunci când e moale, dar îşi păstrează forma. În general, poate să fiarbă de la 1 ½ până la 3 ore. Totul depinde de intensitatea focul, dimensiunea boabelor şi chiar şi de duritatea apei.

După ce năutul e suficient fiert, se scurge de apă şi se pune într-un bol mare. Spală pătrunjelul şi roşiile. Curata ceapă şi pune-o în apă rece, după care tai-o sub formă de solzişori. Adaugă ceapă în bol, alături de naut şi de măsline. Taie roşiile în felii subţiri şi pune-le şi pe ele în bol. Amestecă, pentru a se omogeniza.
Separat, într-un borcan cu capac, pregăteşte dressingul. Amestecă sarea, piperul, zeama de lămâie şi uleiul. Stropeşte ingredientele din bol cu acest dressing. Dă la rece salata pentru câteva minute, apoi decorez-o cu pătrunjel verde şi serveşte-o.





Adauga un comentariu