Sosul tartar provine din bucătăria franceză și este foarte răspândit în zilele noastre, datorită gustului inedit și modului de preparare ușor! Se potrivește de minune lângă pește, carne, fructe de mare, chiar și lângă legume, deoarece acest sos va transforma chiar și cea mai banală mâncare într-o adevărată capodoperă. Există mai multe moduri de preparare, azi noi vă vom prezenta rețeta clasică, scrie fabricatinromania.info.
Curățăm ouăle fierte, punem gălbenușurile separat într-un bol, la care adăugăm gălbenușurile crude și muștarul, apoi amestecăm foarte bine.
În timp ce amestecăm, turnăm uleiul de măsline, adăugăm treptat castraveții murați tăiați mărunt, mărarul, albușul de ou și ceapa mărunțită. După ce am amestecat foarte bine, punem și smântâna, continuând amestecarea. La final turnăm sucul de la jumătate de lămâie și mai amestecăm încă odată totul foarte bine. Servim în boluri mici. Păstrăm la frigider, dar nu mai mult de 2 zile.