Culinar

Reţetă de supă de usturoi. Remediu naturist anti-răceală și viroză

Publicat: 28 sept. 2021
castron cu supa de usturoi
Supa de usturoi este excelentă pentru a preveni sau trata răceli, gripe și viroze

Odată cu venirea toamnei, frigul îşi spune cuvântul. Apar tot mai multe cazuri de răceli, viroze şi gripe. În mod normal, ne tratăm cu ceaiuri. Când însă acestea parcă nu mai sunt la fel de puternice, avem nevoie de ceva care să ajute sistemul imunitar să facă faţă. Vorbim, bineînţeles, despre o reţetă de supă de usturoi.

Atenţie însă dacă ai probleme cu stomacul. Usturoiul poate să irite sistemul digestiv. Încearcă totuşi să vezi dacă ţi se potriveşte. Este, în definitiv, un remediu naturist care nu ne costă nimic şi care poate înlocui medicamentele clasice din farmacie. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 6 căni cu supă de pui
  • 50 de căţei de usturoi, curăţaţi de coajă
  • 1 cană smântână
  • 2 linguri cu unt
  • 2-3 crenguţe de cimbru verde
  • 2 cepe roşii mari, tăiate cubuleţe
  • ierburi proaspete sau uscate pentru gust
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • crutoane de pâine

Mod de preparare:

Pune căţeii de usturoi şi uleiul într-o tavă foarte mică şi acoperă-i cu folie de aluminiu. Bagă-i în cuptorul încins pentru circa 60-90 de minute, ca să se coacă.
Separat pune la topit untul, împreună cu două linguri de ulei. Curăță, toacă mărunt ceapa şi căleşte-o câteva minute, ca să se înmoaie foarte bine. În momentul în care este gata usturoiul, adaugă-l peste ceapă, opreşte focul şi adaugă cimbrul şi restul ierburilor aromatice. Amestecă bine şi acoperă. Astfel totul se infuzează.
În momentul în care compoziţia s-a răcit, scoate crenguţele de plante din vas. Pune compoziţia în blender, încorporează smântâna lichidă şi mixează până când obţii o pastă omogenă.
Mută totul într-o oală, adaugă supa de pui, potriveşte de piper şi sare şi lasă să dea un clocot. Pentru această reţetă de supă de usturoi ai nevoie de crutoane de pâine și de o ceapă verde.





Adauga un comentariu