Culinar

Rețetă de tartă cu fructe de pădure – Gata în 60 de minute

Publicat: 11 mart. 2021
farfurie cu tarta cu fructe de padure
Tarta cu fructe de pădure este ideală pentru orice aniversare, inclusiv pentru zilele când vin musafiri

Iată este desertul ideal pentru o zi onomastică, aniversare sau, pur şi simplu, pentru un început de weekend cât mai reuşit. Notează-ţi în caiet această reţetă de tartă cu fructe de pădure! Se prepară foarte uşor şi nu trebuie să ai cine ştie ce cunoştinţe sau calităţi culinare.

O reţetă de tartă cu fructe de pădure este potrivită pentru momentele când îţi e poftă de ceva dulce, preparat în casă. Bineînţeles, poţi înlocui dulceaţa de fructe de pădure cu ce îţi place ţie cel mai mult. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente (8 porții):

  • 220 g brânză de vaci
  • 380 g dulceață de fructe de pădure
  • 4 ouă
  • 70 g făină
  • 150 g griș
  • 110 g unt
  • 170 g zahăr

Mod de preparare:

Prima dată se toarnă laptele într-o oală şi se mută pe aragaz. În momentul în care dă în clocot, se toarnă grisul în ploaie. Se amestecă cu putere folosind ţelul, dar se dă focul la mic. După circa 10 minute se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Când e pe jumătate răcit laptele cu griș, se adaugă: brânza de vaci, untul moale, jumătate din cantitatea de dulceaţă, gălbenuşurile şi făina. Bineînțeles, făina trebuie mai întâi cernută, pentru ca prăjitura să fie și mai fină. Albuşurile trebuie bătute spumă, apoi încorporate şi ele prin răsturnare. De ce se procedează astfel? Pentru ca prăjitura să fie mai pufoasă, să aibă mai mult volum. Când amesteci în conținut, folosește o spatulă din silicon, și omogenizează prin mișcări de sus în jos.
Unge cu puţin unt o formă de copt, pune compoziția pregătită anterior în ea şi bag-o în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru circa 40-45 de minute.
Când e gata, scoate-o din tavă şi serveşte-o fierbinte, cu dulceață de fructe de pădure. Dacă vrei să fie mai dulce, mai pune zahăr în aluat. Dacă, în schimb, o vrei mai puţin dulce, redu cantitatea de zahăr.

Tot pentru weekend îți recomand și tort cu cacao și fructe.

Adauga un comentariu