Culinar

Reţeta de Tikka Masala. Secretul gustului acestui preparat indian

Publicat: 23 sept. 2021
farfurie cu tikka masala
Tikka Masala este una din rețele de bază ale bucătăriei indiene, al cărui secret constă în marinarea cărnii în câteva condimente

Reţeta de pui Tikka Masala este unul din preparatele de bază ale bucătăriei indiene. Efectiv poţi spune că este o explozie de condimente. Cu siguranţă, nu se folosesc atât de multe în bucătaria românească. Gustă şi te vei îndrăgosti de acest preparat. Nu ai nevoie de multe ingrediente. De fapt, cu siguranţă, le ai pe toate în casă. Secretul preparatului constă în combinarea anumitor ingrediente, cum ar fi turmericul, iaurtul şi ghimbirul. În bucătăria românească nu le găsim, dar în cea indiană ele sunt folosite foarte des. Spor la gătit şi poftă bună!

Aceasta este, de fapt, reţeta preferată a lui Smiley. Iată ce spunea Gina Pistol, în urmă cu ceva timp, despre preparat:

„Am învăţat de la unul dintre concurenţii „Chefi la cuţite” o reţetă indiană de pui cu curry. Este absolut senzaţională, are un gust exotic, dat de combinaţia de mango, curry şi smântână. Garnitura de orez basmati completează perfect preparatul…pur şi simplu nu te mai poţi opri din savurat! De fiecare dată când o gătesc cei din jur îmi spun că îmi iese chiar mai bine ca la restaurant”

Ingrediente:

  • 5 buc. piept de pui, tăiate cubulețe
  • 240 ml smântână de gătit
  • 300 g iaurt
  • 240 g sos de roșii/bulion
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 ardei roșii tocați
  • 3-4 lingurițe piper
  • 1 linguriță turmeric
  • 3 lingurițe chimion ras
  • 1 lingură de unt
  • 1 linguriță boia de ardei iute
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriță sare
  • 2 căței de usturoi pisați
  • Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare pentru reţeta de Tikka Masala:

Mai întâi amestecă, într-un vas mare: turmericul, chimionul, boiaua iute, zeama de lămâie, chimionul, piperul şi sarea. Pune carnea în mix şi asigură-te că este acoperită pe toate părţile. Acoperă vasul cu o folie şi bagă-l în frigider pentru cel puţin o oră. Ideal este să îl laşi peste noapte aşa, dacă timpul îţi permite. Apoi încinge nişte ulei şi prăjeşte carnea pe ambele părţi. Scoate carnea pe nişte prosopele absorbante de bucătărie.

În altă tigaie căleşte puţin ardeii şi ceapa, de data aceasta în unt topit. Adaugă restul condimentelor, smântâna şi sosul de roşii. Amestecă uşor. Lasă să fiarbă la foc mic, în jur de 20-25 de minute. După ce a expirat timpul pune carnea în tigaie şi amestecă, pentru a o acoperi bine. Mai ţine pe foc în jur de 10 minute, la foc mic. Înainte de servire presară paturnjel verde, proaspăt tocat. Când prepari reţeta de pui Tikka Masala poţi să ai în vedere şi o porţie de orez simplu.





Adauga un comentariu