Culinar

Reţetă de tocăniţă de fasole – Deliciu în farfurie pentru prânz

Publicat: 05 mart. 2021
oala cu tocanita de fasole
Tocănița se prepartă neapărat cu salam picant

Pentru prânz iată o reţetă de tocăniţă de fasole. Este foarte săţioasă şi se serveşte cu pâine de casă aburindă sau cu mămăligă. Poţi pune alături şi o farfurioară cu murături (castraveţi, pepene murat, varză murată). Are gust foarte bun dacă încorporezi în ea salam picant.

În cazul în care vrei să ţii post, elimină salamul de pe lista de ingrediente. Garantat, mâncarea va fi la fel de bună. Ai grijă însă să nu prăjeşti mult legumele, ca să nu fie prea greu de digerat mai apoi. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente:

  • 220 g fasole albă (din conservă)
  • 180 g cartofi fierți tare
  • 400 gr conservă de roșii tăiate
  • 1 ardei peperoni roșu
  • 250 g ardei gras
  • salam picant
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • 6 fire măghiran
  • 500 ml supă de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Mai întâi spală ardeii. Cel peperoni se taie în rondele. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi cotor şi se taie în fâşii. Salamul picant se feliază. Fasolea se scoate din conservă, se trece pe sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Usturoiul se curăţă şi se feliază foarte subţire. Ceapă se curăţă şi ea şi se taie julienn. Cartofii se curăță, se spală şi se taie în cubuleţe mici. Măghiranul se spală şi se rupe în bucăţi mai mici.

Urmează efectiv să faci reţeta de tocăniţă de fasole. Mai întâi se prăjesc, în ulei încins: salamul, ceapa, usturoiul, ardeiul gras, ardeiul peperoni şi cartofii. Din când în când se amestecă în tigaie. După circa 10 minute se pun măghiranul, fasolea, supa de legume şi bucăţile de roşii. Se potriveşte de gust cu sare şi piper. Acoperă vasul cu un capac şi lasă să fiarbă la foc potrivit. După circa 30 de minute, timp în care se mai amestecă în oală, se ia de pe foc şi se decorează cu puţin măghiran. Tocăniţă se serveşte cu pâine de casă.





Adauga un comentariu