Pentru a pregăti un piept de pui la Air Fryer ai nevoie de puține ingrediente și timp, iar rezultatul va fi cu adevărat delicios.
Acest aparat a devenit indispensabil din bucătăriile moderne, întrucât oferă numeroase avantaje valoroase.
Iată cum poți prepara piept de pui la Air Fryer
Pentru a pregăti această rețetă vei avea nevoie de 400-450 grame de piept de pui, de 2 lingurițe de ulei de măsline și de condimente după bunul plac, clasice, picante sau mediteraneene. Scoate pieptul de pui de la rece cu minim 30 de minute înainte de gătire, pentru a fi la temperatura camerei atunci când îl gătești, apoi clătește ușor carnea și tamponeaz-o bine cu hârtie de bucătărie pentru a elimina excesul de umiditate.
Dacă bucățile au gramaje diferite, poți să le bați cu un ciocan special pentru șnițele ca să obții o grosime uniformă, încât să asiguri o gătire omogenă. Dacă carnea este bine pregătită, se vor absorbi mai bine condimentele și se va găti totul uniform.
Condimentarea este foarte importantă, așadar trebuie să amesteci condimentele alese cu cele 2 lingurițe de ulei de măsline, apoi să pui acest amestec pe întreaga suprafață a cărnii, asigurându-te că o acoperi în totalitate.
După acest pas, lasă puiul condimentat la temperatura camerei pentru minim 10-15 minute, astfel încât să permiți aromelor să pătrundă în carne.
Pregătește Air Fryer-ul la temperatura de 200 grade pentru minim 5 minute, apoi așează pieptul de pui în coș. Setează timpul la 10 minute, iar la jumătatea timpului, după 5 minute, întoarce carnea și continuă gătirea pe cealaltă parte.
Sfaturi pentru un preparat perfect
Trebuie să te asiguri că bucățile de carne sau ce prepari nu se suprapun și că timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea bucăților alese și de modelul de Air Fryer avut. Pentru a te asigura că este gătit complet, poți folosi un termometru pentru carne, care trebuie să fie de minim 75 de grade în partea cea mai groasă a bucății de carne.
Dacă nu ai un termometru, poți tăia pieptul de pui de la mijloc ca să te asiguri că interiorul este complet alb, fără vreo urmă de roz. Dacă nu este complet gătit, îl mai poți adăuga pentru încă câteva minute.
Pentru a obține carnea perfectă, suculentă și fragedă nu ar trebui să o gătești excesiv, să lași carnea pentru aproximativ 5 minute la odihnit, ca să permită aromelor să se redistribuie în carne și să folosești un spray cu ulei dacă vrei să fie foarte crocant.
Pieptul de pui este foarte versatil și se poate servi pe lângă o varietate de garnituri, precum orice tip de salată proaspătă, legume la grătar sau în unt, orez alb, brun sau cu quinoa pentru o masă bogată în fibre și cartofi gătiți în diverse moduri.
Carnea gătită rezistă în frigider până la 2-3 zile și se poate reîncălzi cu câteva picături de apă, pentru a rămâne suculentă pentru 3-4 minute la 180 grade.
Să pregătești piept de pui la Air Fryer reprezintă o alegere delicioasă, rapidă și sănătoasă pentru orice moment al zilei.