Aperitive

Reteta ideala de dovlecei pane cu sos de usturoi

Publicat: 11 iul. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Reteta ideala de dovlecei pane cu sos de usturoi
2

Mancarea perfecta pentru vara. Dovleceii sunt usori si preparati pane sunt uimitori dua ce au stat la rece. Poti prepara acest fel de mancare in mai putin de 30 de minute
Ingrediente: 2 dovlecei medii, ulei, 100 g faina, 2 oua, 5 catei de usturoi, 1 iaurt/ smantana, sare, piper.

Se taie dovlecelul in felii subtiri, fara sa se curete de coaja. Se aseaza pe farfurie, sau pe blatul de lucru,  si se sareaza. Trebuie lasati aproximativ 10-15 minute pana ce iese la suprafata lor o zeama, pe care mai apoi o stergi cu un prosop de bucatarie.

Pentru compozitie, bati 2 oua, pui sare, piper si faina pana ce aluatul devine ca o smantana, la consistenta. Se baga fiecare feliuta de dovlecel in acest aluat si se prajeste pe ambele parti, apoi se scoate pe un servet absorbant. Intr-un bol, se piseaza usturoiul, se adauga sare si verdeata, dupa preferinte, se pune iaurtul sau smantana si dovleceii se servesc alaturi de acest sos.

Adauga un comentariu