Rețeta libaneză de supă cremă de linte este ideală pentru orice anotimp, fiind foarte benefică pentru organism. Aceasta poate fi savurată caldă sau rece.
Are un conținut scăzut de calorii și unul ridicat de proteine, o textură cremoasă și un gust răcoritor ce te va impresiona cu siguranță.
Rețeta libaneză de supă cremă de linte
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 250 grame de linte roșie, de 4 căței de usturoi, de 1 cartof, de 1 morcov, de 1 ceapă, de 1 legătură de pătrunjel, de ½ zeama de la o lămâie, de 3-4 linguri de ulei de măsline, de 1 linguriță de chimion, 1,5 litri de apă sau zeamă de legume, de sare, piper și de alte condimente după bunul plac. De asemenea, de crutoane, lipie sau pâine prăjită pentru a o servi.
Se spală lintea în câteva ape până când rămâne curată. Se taie ceapa și se pune la călit într-o tigaie încinsă cu uleiul de măsline. Taie cartoful în cubulețe și morcovul dă-l prin răzătoare, apoi adaugă-le peste ceapă. Se pune apoi și usturoiul și lintea spălată foarte bine și se mai lasă pe foc pentru 1 minut.
Încălzește apa și pune-o peste linte când este fierbinte, apoi lasă totul la fiert pentru aproximativ 25-30 de minute. Se adaugă acum sarea, chimionul, piperul și alte condimente după gust, dacă este cazul. După ce a trecut acest timp, se pasează compoziția cu ajutorul unui mixer vertical și se adaugă zeama de lămâie. Se pune pe deasupra pătrunjel și crutoane sau pâine prăjită, după cum ai ales și se poate servi imediat.
O altă rețetă libaneză delicioasă
Pentru a o prepara vei avea nevoie tot de 250 grame de linte roșie, de 5 căței de usturoi, de 2 morcovi, de 2 cepe mici, de 100 grame de țelină dată prin răzătoare, de 1 lămâie curățată, de 2-3 linguri de ulei de măsline, de ½ linguriță de boia dulce, de sare de mare, piper și alte condimente după gust, dacă este cazul.
Se pune uleiul de măsline la încins într-o oală, apoi se adaugă ceapa, morcovii dați prin răzătoare, usturoiul și țelina. Trebuie lăsate câteva minute la călit, apoi se adaugă lintea roșie și apă cât să acopere toate ingredientele puse.
Se lasă la fiert la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute, apoi se poate adăuga sarea de mare, piperul, zeama de la lămâie, boia dulce și alte condimente după bunul plac, dacă este cazul. După acest timp, se folosește orice tip de blender pentru a pasa legumele și pentru a obține consistența dorită.
Se poate servi cu puțină verdeață pe deasupra și cu crutoane, pâine prăjită sau lipie.
Acest preparat este foarte hrănitor, ce oferă numeroase beneficii sănătății. Printre acestea se enumeră că este bogat în proteine, bogat în fibre, sărac în grăsimi și conține multe vitamine și minerale esențiale.
Rețeta libaneză de supă cremă de linte este foarte ușor de făcut, foarte benefică pentru organism și atât de gustoasă, încât va fi iubită de toată familia.