Culinar

Rețeta originală de tort egiptean, un desert gustos pe placul tuturor

Publicat: 27 mai 2022
un tort egiptean pe un platou, din care este taiata o felie
Rețeta originală de tort egiptean se prepară în două ore jumătate

Rețeta originală de tort egiptean se prepară în trei pași. Mai întâi va trebui să gătiți foile de bezea, apoi să vă ocupați de crema de vanilie și de cea de zahăr ars cu frișcă. Decorul prăjiturii se poate realiza din frișcă îndulcită și zahăr caramelizat.

Desertul este foarte aspectuos și delicios. Acesta poate fi preparat la orice eveniment. Prăjitura este destul de moale din cauza faptului că este bogat în cremă.

Cum se prepară rețeta originală de tort egiptean?

Tortul egiptean este un desert cu foarte multă cremă. Din rețeta veți obține o prăjitură cu diametrul de 22 centimetri și înaltă de aproximativ 9 centimetri. Mai întâi vă veți ocupa de prepararea foilor de bezea, ce vor fi în număr de patru. Ingredientele necesare pentru acestea sunt 200 grame de zahăr, 8 albușuri, 50 grame de pesmet, 110 grame de nuci, 50 grame de alune și 2 plicuri de zahăr vanilat. Mai întâi de toate va trebuie să prăjiți nucile și alunele. Pentru acest pas, puteți urma instrucțiunile de la rețeta tortului cu blat de nucă și cremă de ciocolată. Foile de bezea vor fi preparate prin mixarea albușurilor împreună cu sarea și zahărul vanilat. Acestea vor trebui bătute până ce se va obține o bezea lucioasă și netedă. Ulterior, se vor adăuga nucile și alunele măcinate împreună cu pesmetul. Compoziția va fi împărțită în patru foi egale, ce vor fi lăsate timp de 14 minute la cuptor.

Al doilea pas este gătirea cremei de vanilie cu unt. Pentru aceasta veți avea nevoie de 8 gălbenușuri, 150 grame de zahăr, o jumătate de litru de lapte, 30 grame de amidon sau 65 grame de făină, 250 grame de unt și două plicuri de zahăr vanilat. Untul va trebui scos cu minim 4-6 ore de la frigider și lăsat la temperatura camerei. Produsul trebuie să fie cu 82 la sută grăsime. Într-un bol veți amesteca gălbenușurile, zahărul, amidonul și două prafuri de sare. După ce mixați bine, se va turna peste compoziție laptele înfierbântat la foc mic. Crema va trebuie pusă în oală și lăsată la foc mic în timp ce amestecați continuu. Aceasta va fi gata după ce observați că se îngroșa. La final, va trebuie răsturnată și acoperită cu o folie din plastic. Se va lăsa la răcit timp de o oră jumătate. Ulterior, se va mixa cu untul moale și veți obține o cremă omogenă și fină.

Crema de zahăr ars și frișcă, mod de preparare

Următorul pas este prepararea cremei de zahăr ars. Pentru aceasta veți avea nevoie de 50 grame de zahăr pudră, 600 mililitri de smântână cu minimum 30 la sută grăsime, o jumătate de plic de zahăr vanilat, 200 grame de zahăr, 100 grame nuci și 50 grame alune. Într-o oală se va pune 200 grame de zahăr și se va lăsa la foc mic. Se va topi încet, apoi spre final, când observați că se închide la culoare puteți amesteca. Cratița se va lua de pe foc când caramelul va fi brun-roșcat. Se va turna pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se va întinde cu ajutorul unei spatule din lemn. Se lasă 30 minute la răcit, apoi se desprinde ușor de pe hârtie. 

Cât timp așteptați, se va bate frișca, apoi se va amesteca cu nucile, alunele și crema de zahăr ars. Acum că aveți toate elementele necesare, puteți asambla tortul. Pe un platou se va va pune prima foaie de bezea pe care se va întinde 225 grame de cremă de vanilie și 225 grame de frișcă cu cremă de zahăr ars. Continuați procesul până la ultima foaie de bezea. La final, tortul va fi acoperit cu 200 mililitri de frișcă îndulcită. Acesta poate fi decorat cu 100 grame de zahăr caramelizat și câteva alune sau nuci. Ulterior, va fi lăsat 3-4 ore la frigider, apoi poate fi servit.

Rețeta originală de tort egiptean se prepară în două ore jumătate. La final, veți obține un desert de 2 kilograme jumătate. Prăjitura va fi foarte moale, iar după fiecare felie tăiată, va trebui să ștergeți cuțitul.
Adauga un comentariu