Biscuiții crinkles cu ciocolată sunt cu adevărat delicioși și foarte ușor de făcut, ideali pentru o gustare pe timpul zilei sau pentru un moment de răsfăț cu ceva dulce.
Acești biscuiți au miezul moale și aromat, iar crusta crăpată, lucru care le oferă un aspect foarte interesant.
Rețeta pentru crinkles cu ciocolată
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 225 grame de făină, de 100 grame de zahăr, de 220 grame de ciocolată neagră cu minim 50% conținut de cacao, de 65 grame de unt, de 3 ouă potrivite, de esență de vanilie după gust, de jumătate de plic de praf de copt, de un vârf de sare și de zahăr tos și pudră pentru a trece biscuiții prin el la final.
Începe prin a amesteca ouăle împreună cu zahărul cu ajutorul unui mixer, până când se deschid la culoare și își măresc volumul. Ciocolata și untul se taie bucăți și se topesc la bain-marie. Adaugă apoi ciocolata topită, puțin răcită peste ouă, apoi amestecă totul până la omogenizare. Cerne făina și amestec-o cu praful de copt, praful de sare și esența de vanilie, apoi amesteci totul până la omogenizare.
Compoziția obținută se lasă la rece pentru minim câteva ore, ideal peste noapte. Formează acum bile aproximativ cât o nucă, pe care le dai prin zahăr și îi așezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade, iar când termini toți biscuiții de făcut, coace-i pentru maxim 10 minute. Lasă-i apoi la răcit, întrucât vor fi foarte fragili, apoi se pot așeza pe o farfurie și servi. După coacere, vor avea niște crăpături ce le va da un aspect cu adevărat deosebit.
Altă rețetă, la fel de delicioasă
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 100 grame de făină, de 110 grame de ciocolată neagră cu 50-75% cacao, de jumătate de linguriță de praf de copt, de zahăr pudră pentru a trece biscuiții prin el, de 1 ou, de 45 grame de zahăr și de 25 grame de unt cu 82% grăsime.
Începe prin a topi în bain-marie ciocolata împreună cu untul, apoi las-o deoparte la răcit. În alt vas, bate cu un tel sau cu un mixer oul împreună cu zahărul și cu praful de sare, până când spumează. Adaugă apoi și ciocolata topită și untul, apoi încorporează și făina și praful de copt foarte bine, până la omogenizare.
Pune aluatul în frigider sau în congelator pentru aproximativ 20 de minute, apoi ia câte o lingură din aluat și formează bile de mărimea unei nuci. Trece fiecare bilă prin zahărul pudră, apoi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade pentru aproximativ 10-12 minute, nu mai mult, ca să nu se usuce.
Trebuie lăsate la răcit, întrucât vor fi foarte moi la început, dar după răcire se vor întări și vom obține aspectul dorit.
Biscuiții crinkles cu ciocolată reprezintă o idee foarte bună pentru gustările de pe timpul zilei, fiind cu adevărat delicioși și foarte ușor de făcut.