Culinar

Rețetă pentru grătar – creveți cu condimente

Publicat: 04 iun. 2020

Creveţii la grătar sunt ideali pentru orice ocazie. Fie că ai invitaţi la masă, fie că ieşi la picnic sau dai o petrecere, acest preparat simplu, rapid şi foarte gustos este tot ceea ce ai nevoie.

Ingrediente:

600 de grame, creveţi nedecorticati
o lingură ulei de măsline
3 linguriţe condiment Old Bay seasoning
½ legătura de pătrunjel, tocata mărunt

Mod de preparare:

Condimentul Olt Bay seasoning, este un amestec de ţelina, ardei iute, ardei roşu, gras şi piper negru. Dacă nu ai sau nu găseşti acest mix, poţi adăuga câte puţin din condimentele menţionate, sau după gust. Te mai poţi rezuma la a adăuga doar sare, piper şi fulgi (sau pudră) de ardei iute.

Pune grătarul la încins. Spală creveţii şi adaugă-i într-un castron încăpător. Pune peste ei uleiul şi amesteca bine pentru că acesta să acopere toţi creveţii. Asezonează după gust cu Old Bay seasoning sau condimentele dorite.

Pune creveţii la fript şi lasă-i până când carnea devine opacă iar caprapacea roz-portocalie. Procesul de preparare durează cam două, maxim trei minute pe fiecare parte.

Scoate creveţii pe un platou şi adăugă pătrunjelul peste aceştia. Mai poţi adăuga condiment Old Bay seasoning, sau alte condimente, după gust. Amestecă-i pentru că aromele să se combine şi serveşte-i imediat.





Adauga un comentariu