Ardeiul iute, soiul Jalapeno, nu lipseşte din bucătăria mexicană şi a câştigat popularitate în întreaga lume datorită mărimii sale mici şi gustului mediu picant. Ţi-am pregătit o super-reţetă de aperitiv pe care o poţi consuma oricând doreşti, mai ales dacă eşti fanul mâncărurilor iuţi!
Ingrediente:
5 ardei iuţi Jalapeno
200 g cremă de brânză
100 g brânză Cheddar, rasă
10 felii de bacon
verdeaţă preferată
condimente de orice fel, pentru asezonare
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius. Speli ardeii iuţi, îi tai pe jumătate şi îi cureţi de cotor şi de seminţe. Într-un bol, pui crema de brânză şi adaugi brânza Cheddar rasă şi verdeaţa preferată, tocată mărunt. Amesteci întreaga compoziţie din bol. Umplii fiecare ardei iute cu acest amestec, apoi îl înfăşori strâns cu o felie de bacon. Repeţi procesul până ai epuizat toate ingredientele. Într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu sau de copt, aşezi ardeii iuţi, lăsând puţin spaţiu între ei. Dacă doreşti, poţi să-i condimentezi. Dai tava la cuptor 20-25 de minute până ce se rumenesc. Serveşti gustarea caldă sau rece.