Culinar

Rețetă spaghete italiene de post. Spaghetti alla napoletana, aromele explozive care te vor cuceri garantat

Publicat: 04 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețetă spaghete italiene de post. Spaghetti alla napoletana aromele explozive care te vor cuceri garantat
Efortul necesar a fi depus pentru această rețetă este minim

Această delicioasă rețetă de spaghete napolitane este gata în mai puțin de 30 de minute și se prepară din doar câteva ingrediente care se regăsesc în mod obișnuit în orice bucătărie. Este suculentă, plină de arome explozive, și absolut delicioasă. Efortul necesar a fi depus pentru această rețetă este minim, este ieftină și ideal de pregătit atunci când ne dorim ceva simplu, dar gustos.

Rețetă spaghete napolitană, potrivită pentru vegani

În această rețetă de origine italiană, roșiile din conservă sunt gătite în ulei de măsline și o cantitate generoasă de ceapă tăiată cubulețe. Călirea cepei scoate scoate în evidență dulceața acestora, caramelizandu-le ușor, și creând astfel o bază minunată pentru sosul de roșii. La final, pastele sunt amestecate cu sosul Napoletana, mult busuioc proaspăt și servite cu parmezan ras. Este atât de simplu, și totuși atât de gustos!

Ingredientele sunt formate din 220 grame de spaghetti (sau bucatini), 1 lingură de ulei de măsline ulei de măsline extra virgin (plus puțin pentru stropit la final), 1 ceapă de dimensiune medie tăiată fin, 2-3 căței de usturoi mărunțiți, 1 conservă (400 grame) de roșii (întregi, cubulețe sau roșii cherry), 1/2 linguriță de sare fină, 1/8 linguriță de piper negru, 1 mână de frunze de busuioc, tocate sau rupte, 3 linguri de parmezan ras, pentru servire.

Pregătește o oală mare cu apă sărată și pune-o la fiert. Începe să gătești pastele cam cu 5 minute înainte de a începe prepararea sosului. Gătește paștele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până devin al dente. Păstrează 1/2 ceașcă din apa în care s-au gătit pastele, apoi strecoară apa.

Sosul napoletana în varianta originală, și sugestii adiționale

Pentru sosul napoletan, incălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, iar când începe să sfârâie, adaugă ceapa tăiată cubulețe. Călește-o la foc mediu până devine moale și translucidă, ceea ce va dura aproximativ 5-6 minute. Adaugă usturoiul mărunțit și gătește-l timp de 2 minute ca să își elibereze aroma. Adaugă roșiile din conservă, sarea și puțin piper negru măcinat și amestecă bine. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 15 minute, până se reduce ușor. Amestecă din când în când și, dacă folosești roșii întregi, sfărâmă-le cu spatele unei linguri de lemn. Când sosul este gata, gustă-l și ajustează condimentele după propriul gust.

Adaugă pastele în tigaie împreună cu busuiocul proaspăt și amestecă bine. Adaugă puțin din apa în care au fiert pastele pentru a lega sosul și a-l face mai suculent. Servește cu parmezan ras proaspăt și mai multe frunze de busuioc proaspăt rupte. Piperul proaspăt măcinat sau un strop de ulei de măsline extra virgin la servire este opțional. Poți adăuga o mână de măsline întregi sau tocate, ton din conservă (drenat în prealabil), câteva file de anșoa sau o lingură de capere. Adaugă unul dintre aceste ingrediente (sau chiar mai multe) atunci când ceapa devine translucidă. Amestecă-le cu ceapa timp de câteva minute, apoi adaugă roșiile din conservă conform rețetei.

Poți stoca pastele rămase într-un recipient ermetic în frigider timp de până la 2 zile. Poți încălzi pastele în cuptorul cu microunde sau le poți prăji într-o tigaie adăugând puțină apă și un strop de ulei de măsline. Frunzele de busuioc pot deveni maronii în frigider, dar acest lucru nu ar trebui să afecteze gustul rețetei de spaghete.

Adauga un comentariu