Culinar

Rețete de mâncare simple de făcut: Salata, „prevestitorul primăverii”

Publicat: 26 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețete de mâncare simple de făcut Salata prevestitorul primăverii
Ce poate fi mai ușor de preparat decât o salată?

Cu toții suntem în căutare de rețete de mâncare simple de făcut. Ce poate fi mai ușor de preparat decât o salată? Pe lângă faptul că salata se prepară foarte rapid (cea mai simplă salată poate fi gata și în cinci minute), aceasta este foarte sănătoasă și ne poate aduce foarte multe beneficii.

legume
Salata este foarte sănătoasă și ne poate aduce foarte multe beneficii.

Salata și beneficiile acesteia

Indiferent de rețetă, salata reprezintă un fel de mâncare bogat în vitamine, fibre, nutrienți și antioxidanți. Salata se poate prepara atât dintr-un amestec de legume, cât și din unul de fructe. Pentru mai mult gust, unii adaugă și diferite tipuri de brânzeturi sau de carne și astfel se nasc rețete cât mai diverse și gustoase.

Salatele pot conține aproape tot ce ne este recomandat să consumăm zilnic, de către doctor, tocmai datorită conținutului lor plin de vitamine și fibre. Acestea încep să se consume din ce în ce mai mult, odată cu venirea primăverii. Sistemul nostru imunitar trebuie să fie cât mai pregătit pentru schimbarea de temperatură și revenirea la sezonul cald. Salata este un fel de mâncare răcoritor și sățios care nu „pică greu la stomac”.

În sezonul cald, salata este nelipsită de la orice restaurant, iar restaurantele tip fast-food au început să includă acest preparat în meniurile lor. Treptat, salata a devenit din ce în ce mai populară și cerută și astfel, o putem găsi aproape oriunde.

Un alt lucru foarte important la acest fel de mâncare poate fi faptul că este sărac în calorii. De aici rezultă faptul că acest preparat nu îngrașă. Dimpotrivă, dacă de sărbătorile iernii ați câștigat câteva kilograme în plus, salatele sunt soluția perfecta! Consumată zilnic, salata poate dezvolta senzația de sațietate. Astfel, va învățați organismul să mănânce mai puțin, în timp ce absoarbe nutrienții de care are nevoie din salată.

capsule vitamine
Indiferent de rețetă, salata reprezintă un fel de mâncare bogat în vitamine.

Rețete de mâncare simple de făcut: Salata cu ton și ouă fierte

Salata cu ton și ouă fierte este foarte hrănitoare și poate fi servită în orice moment al zilei, cu orice ocazie. Pe deasupra, aceasta se prepară foarte repede.

Trebuie mai întâi să spălăm legumele, și anume salata verde, castravetele, ardeii și ceapa. Cele din urmă, trebuie curățate și, de preferat, tăiate rondele.

Ouăle trebuie fierte și apoi tăiate în sferturi. Pentru această salată ne trebuie un sos care să ofere cât mai multă aromă. Astfel, amestecăm puțin oțet cu ulei și adăugăm și câțiva stropi de vin. Putem pune legumele într-un bol, apoi turnăm sosul și amestecăm bine. După acest pas, putem adăuga tonul, ouăle fierte și câteva măsline. Cei care doresc pot adăuga și câteva bucățele de brânză de oaie.

legume si fructe
Salata cu ton și ouă fierte este foarte hrănitoare și poate fi servită în orice moment al zilei

Cum preparăm salata de cartofi

Salata de cartofi este o altă rețetă ușor de preparat și pe deasupra, sățioasă.

Cartofii trebuie spălați și puși la fiert. Îi puteți curăța de dinainte sau îi puteți lăsa în coajă la fiert pentru a-i curăța mai ușor după. După ce sunt tăiați trebuie pusă sarea și uleiul. Ceapa o tăiem rondele și o punem peste cartofi. Puteți adăuga și niște verdeață, precum pătrunjelul, pentru mai multă aromă și culoare.

Salatele sunt varianta perfectă atunci când căutăm rețete de mâncare simple de făcut. Pe deasupra, acestea sunt sănătoase, hrănitoare și pline de gust.

ilustratie om din salata
Salatele sunt sănătoase, hrănitoare și pline de gust.

Secretele unei pâini de casă

Adauga un comentariu