Culinar

Rețete de supă răcoritoare de vară. Ușor de preparat și digerat

Publicat: 25 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rețete de supă răcoritoare de vară. Ușor de preparat și digerat
Supele consumate vara e bine să nu aibă carne, pentru că aceasta îngreunează și mai mult sistemul digestiv atunci când e vreme toridă

Pregăteşte-ţi 3 rețete de supă răcoritoare de vară! Sunt perfecte mai ales pentru zilele toride, când nu ai chef de nimic. Se fac repede, uşor şi cu puţine ingrediente. În plus, sunt uşor de digerat şi săţioase. Bineînţeles, poţi pune şi alte ingrediente în ele, dar evita carnea. Chiar dacă e o sursă de proteine, consumul ei îţi îngreunează organismul în zilele foarte călduroase.

Mai jos găseşti 3 rețete de supă răcoritoare de vară. Prima se face cu castravete, a doua cu cartofi, iar a treia cu boabe de porumb. Spor la gătit şi poftă bună!

Supă-cremă de castravete

Răcoritoare, uşor de făcut şi aromată. În afară de condimentele menționate în lista de ingrediente de mai jos, poți pune și altele, cum ar fi coriandrul, spre exemplu.

Ingrediente:

  • 1 castravete mare curăţat de coajă şi seminţe, tăiat
  • 1 cana de smântână
  • ¼ praz tăiat
  • ½ de cană de busuioc proaspăt
  • ½ cană mentă proaspătă
  • 1 cană de apă
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • ½ linguriţă sos iute, de tipul tabasco
  • sare
  • felii de castravete foarte subţiri (opţional)

Mod de preparare:

Pune în blender busuiocul, smântâna, apa şi prazul. După ce se omogenizează, adauga şi castravetele. Amestecă pentru a se mărunţi, dar ai grijă să nu se mărunţească de tot.
Încorporează apoi sosul iute, sarea şi sucul de lămâie. Baga supă în frigider pentur cel puţin 3 ore. Consum-o în ziua în care ai preparat-o, decorată cu felii de castravete.

Supă-cremă de cartofi

Ideal de servit cu arpagic şi pătrunjel verde, proaspăt tocat. Poți înlocui smântâna grasă cu iaurt clasic.

Ingrediente:

  • 1 cartof mare copt, curăţat şi tăiat
  • 3/4 de smântână grasă
  • 2 bucăţi medii de praz
  • 2 căni de supă de pui
  • 1/2 cana arpagic
  • sare grunjoasă

Mod de preparare:

Pune la fiert cartoful, 2 căni de apă, o linguriţă de sare, supa şi prazul. În momentul în care încep să fiarbă, redu focul şi lasa aşa în jur de 20-25 de minute. Transferă apoi totul în blender şi mixează până când se mărunţesc toate ingredientele. Dacă mai trebuie, adauga smântâna şi sare.
Toarnă supa într-un bol mare, acoperă-l cu folie şi dă-l la rece pentru cel puţin 2 ore. Dacă vrei să subţiezi supa, adaugă puţină apă. Mai apoi amestecă bine în ea. O poţi servi cu arpagic.

Supă-cremă de porumb

Este săţioasă datorită laptele şi boabelor de porumb. Ideal ar fi ca, la final, să strecori. Poți însă să o servești așa cum e, cu bucățele din boabele de porumb.

Ingrediente:

  • 3 căni de boabe de porumb
  • 1 buc. ardei gras roşu
  • 1 lingură de suc de lime
  • 1 cană lapte de cocos
  • 2 căni şi jumătate de apă
  • sare şi piper
  • boabe proaspete de porumb, pentru decor

Mod de preparare:

Pune la fiert boabele de porumb, ardeiul gras, apa și laptele de cocos. Când încep să fiarbă, redu focul. După circa 20 de minute, timp în care ingredientele s-au înmuiat, da totul prin blender şi strecoară. Potriveşte supa de piper şi sare, aauga-i puţin suc de lime şi dă-l la rece pentru cel puţin 3 ore.

De asemenea, ușoară pentru stomac este și ciorba făcută ca la mănăstire. După masă, ca desert, testează niște gogoși făcute fără lapte.

Adauga un comentariu