Eveniment-Social

Reușită, la un concurs francofon, pentru elevii Liceului „Ion Neculce” din orașul Târgu Frumos

Publicat: 04 mai 2020

Succes deosebit pentru elevii Liceului Teoretic „Ion Neculce” din orașul Târgu Frumos, județul Iași. Aceștia au performat la interesantul concurs francofon – „Quiz géant de la Francofonie”. Competiția a avut loc la finalul lunii trecute. Aici au participat, virtual, peste 2.000 de concurenți din Europa Centrală și de Est

Elevii Liceului Teoretic „Ion Neculce” din orașul Târgu Frumos, județul Iași au câștigat din nou! Aceștia au performat la interesantul concurs francofon – „Quiz géant de la Francofonie”. Competiția a avut loc la finalul lunii trecute. Aici au participat, virtual, peste 2.000 de concurenți din Europa Centrală și de Est.

Elevii de la Liceul „Ion Neculce” din orașul Târgu Frumos, printre cei mai buni francofoni

Reușita este o dovadă a implicării, atât a elevilor cât și a profesorilor, pe dezvoltarea lingvistică. Echipa câștigătoare a fost formată din elevii: Liviu Grosu, Adina Braharu, Alexandra David și Răzvan Asăvoaie. Ei au fost coordonați de de prof. Ana Vartanovici.

„Felicitări echipei liceului nostru formată din cei patru elevi de la clasa a X-a C și doamnei profesoare coordonatoare. Asta pentru participarea merituoasă la a II-a ediție a concursului «Quiz géant de la Francofonie», în data de 30 aprilie 2020. Aceasta a fost coordonată de Organisation internationale de la Francophonie (OIF) și Bureau de l’OIF – Europe centrale et orientale”, au precizat cei de la Liceul „Neculce”.

De precizat că elevul Liviu Grosu s-a clasat printre primii 10, cu un punctaj final total de 58.500. Acesta este cel de-al II-lea quiz la care elevii participă. Concursul s-a axat pe jocurile olimpice, pe sport și pe nevoia de mișcare promovată la nivel european.

„Felicităm Catedra de Limba franceză pentru implicare în strategia școlii noastre de dezvoltare a dimensiunii europene a educației, aceasta fiind doar una din cele mai recente acțiuni în acest sens!”, au completat oficialii instituției de învățământ superior.

Adauga un comentariu