Cancan

Revolta unui tânăr din România cu privire la repatrierea diasporei

Publicat: 27 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Revolta unui tânăr din România cu privire la repatrierea diasporei

Un tânăr din România se revoltă pe o rețea de socializare. Într-o postare, acesta și-a spus părerea despre românii din străinătate, numiți și românii din diaspora, care cer acum statului să fie repatriați pe banii țării, plecați de mult timp, timp în care nu au contribuit cu nimic la fondurile statului român.

România a organizat și va organiza curse umanitare operate de avioanele Tarom, Blue Air sau avioane militare pentru repatrierea românilor rămași fără locuri de muncă în diaspora sau blocați în vacanțe.

Vă redăm în continuare mesajul lui Adrian:

„Nu vreau să mă cert cu nimeni, nu vreau să fiu înţeles greşit. Dar, când 4 milioane de români au ales să plece la munca afară, nu au întrebat Guvernul nimic. Au plecat, au muncit, au câştigat bani, au plătit impozite în ţările în care au lucrat. Bine.

Acum, când e rău acolo, țipă la Guvernul României să le dea avioane speciale. Le plătim hoteluri unde stau în carantină, le plătim hrana la izolare, le plătim avioane, sute de maşini de MAI care îi duc cu girofaruri prin toată ţara, le plătim medicaţia contra coronavirus, le dăm ajutoare…

Sunt români de-ai noştri, veţi spune. Corect. Dar, peste 2-3 luni, aceiaşi români care ţipă ca din gură de şarpe acum, vor fugi din nou în Europa. Nu ar mai bine să le spunem: «Fraţilor, aţi avut nevoie de cei din ţară, v-am ajutat. Dar, ce-ar fi să rămâneţi voi acasă, să lucraţi în construcţii, în agricultură, în loc să aducem vietnamezi?»

Ba da, aşa ar trebui, însă ei sunt romani doar când dau de greu acolo, iar când le este bine sunt italieni, spanioli, francezi, englezi etc., etc.. România lupta pentru ei, se cheltuie zeci, sute de milioane de euro pentru românii de afară, să-i aducem acasă. Dar, EI CE FAC PENTRU ROMÂNIA?”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Adauga un comentariu