Local

Revoltător! Imagini explicite cu managerul Operei din Iaşi, Beatrice Rancea fără mască în instituţie – EXCLUSIV/ VIDEO

Publicat: 08 nov. 2020

După cum se poate observa în imaginile de pe camerele de supraveghere intrate în posesia reporterilor BZI, managerul Operei Naţionale Romane din Iaşi, Beatrice Rancea, este surprinsă cum se deplasează prin instituţia de cultură fără a respecta normele impuse de contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus. Acesta se plimba nestingherită pe holurile ONRI fără a purta masă de protecţie.

Potrivit datelor de ultimă oră, balerina Beatrice Rancea a intrat marţi, 3 noiembrie 2020, într-un birou din cadrul ONRI fără a purta masca de protecţie. La un post de televiziune, managera declara că în tot acest timp ea a mers cu mască şi nu a încălcat absolut nicio regulă. Însă, imaginile arată cu totul altceva, aceasta tocmai de săptămâna trecută  a mers prin instituţie fără a respecta regulile sanitare impuse pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Astfel, aici avem dovada că managerul ONRI nu a respectat normele sanitare.

Beatrice Rancea, managerul ONRI și zeci de angajati a două celebre instituții din Iasi, testați pozitiv cu virusul Covid-19

Managerul Operei Naționale din Iași, Beatrice Rancea, a fost infectată cu noul coronavirus. De asemenea, 15 angajați ai instituției de cultură ieșeană au fost diagnosticați cu noul coronavirus.

În altă ordine de idei, în jur de 20 de angajați ai Filarmonicii de Stat Moldova din Iași au fost testați pozitiv cu virusul Covid-19.

Situaţia angajaţilor care au fost infectaţi cu virusul Covid-19 de la ONRI este una extrem de gravă. Având în vedere că încă de duminică doi dintre angajaţii instituţiei au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, managerul a insistat ca spectacolul de deschidere al stagiunii să aibă loc. În aceste condiţii, s-a ajuns şi la un al treilea caz tot la persoane carantinate şi în mod normal totul ar fi trebuit să fie suspendat. Era o situaţie în care trebuia declarat focar şi luate măsurile în consecinţă. Ca „rezultat” al bunului management al balerinei Beatrice Rancea, inclusiv ea şi alţi angajaţi s-au infectat.

Deși reporterii Cotidianului BZI au încercat să o contacteze pe Beatrice Rancea, manager al Operei Naționale Române din Iași, pentru a-și exprima un punct de vedere cu privire la situația COVID-19 din instituție aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea jurnaliștilor.

Activitatea cu publicul a ONRI va fi suspendată

Reprezentanții ONRI au decis să suspende activitatea cu publicul ieșean din cauza contextului actual, al zecilor de angajați infectați cu noul coronavirus.

”Începând de luni, 9 noiembrie 2020, până la o dată care vă va fi comunicată ulterior, accesul în clădire nu va fi permis întrucât au fost confirmate cazuri pozitive de Covid-19 în rândul angajaţilor ONRI şi se vor efectua toate măsurile de igienizare. Prin dezinfecţia spaţiilor, unde s-au desfăşurat activităţile compartimentelor artistice, tehnice, administrative şi economice (săli de repetiţie, săli de studiu, sala de balet, cabine, vestiare, birouri, băi, holuri), prin intermediul substanţelor biocidem a lămpilor UV şi prin nebuliare.

Aceste măsuri se impun pentru a nu va periclita sănătatea în contextul actual”, au transmis reprezentanţii ONRI.

Comentarii
Adauga un comentariu