International

Revoltător! Meci de fotbal organizat ilegal. Sute de s-au adunat pentru a-l urmări

Publicat: 25 mai 2020

Sute de persoane au asistat la un meci ilegal de fotbal, organizat duminică la Strasbourg, încălcând astfel interdicţiile impuse de autorităţile din Franţa pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, informează France Info, care consideră că ar putea fi vorba de „o mini-bombă virală”. Partida s-a disputat pe un mic stadion denumit Paco Mateo, din cartierul Koenigshoffen al capitalei alsaciene, unde s-au adunat aproximativ 400 de oameni pentru a urmări jocul de pe teren, fără să menţină distanţele de siguranţă, în condiţiile în care în Franţa sunt autorizate în prezent adunările cu cel mult 10 persoane.

„Sunt îngrozit de o astfel de lipsă de responsabilitate, imaginaţi-vă dacă va deveni un cluster”, a comentat Serge Oehler, viceprimarul oraşului Strasbourg,

În fotografiile şi videoclipurile de la meciul respectiv, care circulă pe internet, pot fi văzute persoane fără măşti şi care nu respectă măsurile de distanţare, adunate în jurul stadionului, în această perioadă de pandemie. De la începutul lunii martie, conform datelor oficiale, în Franţa au decedat 28.367 de persoane din cauza noului coronavirus.

Adauga un comentariu